adscode
adscode

Milyonlarca Aile İçin Çok Zor Bir Hafta!

Liselere yerleştirme sonuçları yarın açıklanıyor, DGS sonuçları da hafta içi belli olacak. Üniversite tercihleri de salı günü başlıyor. Milyonlarca aile için zor bir hafta! Adaylardan biri sevinecek, 10'u üzülecek. Oysa, eğitim gençleri hayata küstürmek için değil, kazandırmak için var! Ama nedense,bunu bir türlü anlayamadık!!!

aguclu@milliyet.com.tr




Liselere yerleştirme sonuçları yarın açıklanıyor, DGS sonuçları da hafta içi belli olacak. Üniversite tercihleri de salı günü başlıyor. Milyonlarca aile için zor bir hafta! Adaylardan biri sevinecek, on’u üzülecek. Oysa, eğitim gençleri hayata küstürmek için değil, kazandırmak için var! Ama nedense,bunu bir türlü anlayamadık!!!

 

Yaz, geldi geçiyor. Milyonlarca aile hala tatile çıkamadı. Çünkü, çocuklarının geleceği hala muallakta yani belirsiz.

İlkokuldan üniversiteye değişen hiç bir şey yok. Hemen herkes aynı sıkıntıyı yaşıyor. İçine sinen bir okul bulan ise yok gibi.

 

Liselere yerleştirme sonuçları, derin hayal kırıklıkları yaşatacak. Çünkü, istediği yeri kazanan öğrenci sayısı, tüm öğrencilerin yüzde 10'unu geçmez!. Diğerleri, kendilerini ya hiç istemedikleri bir okulda bulacak ya da açık liseye yönlendirilecekler.

 

Kimilerine göre, LGS sistemi, öğrencileri, özel okullara yönlendirme sistemi. Çünkü bu sistemin tek kazananı onlar gibi gözüküyor olsa da, onlar da çok mutlu değil, çünkü, velilerinin cebinde para yok ve önlerini göremiyorlar...

Allah, bu ikilemi yaşayan tüm velilerimize kolaylık versin.

Çocuklarını koleje göndermeseler bu büyük bir üzüntü yaşayacaklar, gönderseler altından kalkamayacaklar.

Zor hem de çok zor bir durum. Umarız, kendileri ve çocukları İçin en doğru kararı alırlar!..

MEB de bu arada, kontenjanları dolmayan meslek lisesi ve imam hatipler, eski hallerine yani klasik liseye ya da anadolu lisesine dönüştürür...

 

Üniversite tercihlerine gelince, adayların kafası karma karışık. Tıpkı liselerde olduğu gibi onların da istedikleri fakültelere girme şansı yüzde 10'u bulmaz!

Üniversite çok, kontenjan fazla ama onların girmek istedikleri fakültelere girmek zor hem de çok zor.

Bu arada pek çoğu istediği fakülteye, istediği mesleğe yönelmek isteyenlerin önündeki en büyük engel ise işsizlik!

Sevdiği mesleği seçerse işsiz kalacak, sevmediği bir alana yönelirse mutsuz olacak.

Gel de çık işin içinden!..

 

Dikey Geçiş Sınavı DGS sonuçları da onbinlerce genç için adeta kabusa dönüştü. Çünkü kontenjanlar çok azaltıldı! En büyük hayalleri 4 yıllık fakültelere geçiş olan bu meslek yüksek okulu mezunlarına da bol sabırlar diliyoruz. Üzülmeyip, kaldıkları yerden yola devam etsinler diyoruz...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)