adscode
adscode

Öğretmezseniz, Nereden Öğreneceğiz?

Dünyanın en önemli coğrafyalarından birinde yaşıyoruz. İnsanlık tarihinin en eski ve en köklü medeniyetlerine ev sahipliği yaptık. Peki, böylesine önemli stratejik konumumuzun ve Anadolu tarihinin ne kadar farkındayız?..

aguclu@milliyet.com.tr




Okulların görevi sadece temel bilimleri öğretmek değildir. Yaşadığı coğrafyayı, önemini ve onun nasıl korunacağını da öğretmek gerekir ki, 15 bin yıldır devam eden yaşam, onbinlerce yıl daha aynı görkemiyle devam etsin...

Antik kentlere bakın, hiçbiri tarım alanlarına kurulmamış, yine aynı şekilde hiç biri bir diğerinin ışığını kesmemiş, kentsel alt yapıları ise bugünkülerden çok daha iyi. Neden? Çünkü, o dönemlerde, eğitimin ve refah düzeyinin en önemli kriterlerinden birisi de yaşanılan çevreymiş!

Yaşadığımız toprakları ve tarihini bilmek, her yurttaşın hakkıdır. Bu da MEB'in ve okulların olmazsa olmaz görevleri arasındadır.

Peki biz ne yapıyoruz, olan dersleri de kaldırılıyoruz. ..
Bu böyle gitmez, gitmemeli de.
Tarihini bilmeyen, coğrafyasını tanımayan gençler yetiştirmek, köksüz ağaca benzer. Ürün de vermez, geleceğe de taşınmaz! Bu yanlıştan artık vazgeçelim...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)