adscode
adscode

Onlar da depremzede!

MEB, YÖK ve ÖSYM gibi kurumlar veli, öğretmen ve öğrencilerin sesine daha çok kulak vermeli. Onların de deprezede oldukları asla unutulmamalı.

aguclu@milliyet.com.tr




Felaket bölgelerinde okullar peyderpey açılıyor. İyi de yapılıyor. Hayatın devamı için gereki ama altyapının hazır olması şart. Yoksa yeni mağduriyetler yaşanır. Öğretmen, öğrenci ve velilerin bu konuda sıkıntıları var. Morale, motivasyona ve özellikle de barınacak bir yere ihtiyaçları var.

Zor günler geride kaldı. Umarız bundan sonrası daha kolay geçer. Özellikle eğitim konusunda herkesin taşın altına elini koyması olmazsa olmazların başında geliyor.

MEB, YÖK ve ÖSYM gibi kurumlar veli, öğretmen ve öğrencilerin sesine daha çok kulak vermeli. Onların da depremzede oldukları asla unutulmamalı. Neden mi?

Neden mi?

Son durumu ve ruh hallerini görmek için işte size sadece birkaç mesaj:

Kalacak yerimiz yok!

"Adıyaman ili Kahta ilçesinde 27 Mart Pazartesi günü okullar açılacak. Kahta'da görevli Öğretmenlerin barınma sorunu hiç bir şekilde çözülmedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün öğretmenlere Konteyner talep ediyor musunuz? Diye defalarca talep oluşturmasına rağmen, herhangi bir çalışma başlamamıştır.
Milli eğitim müdürlüğündeki muhataplar hiç bir surette çözüm üretememekteler.
Adıyamanlılar nispeten daha iyi durumda olan Kahta’ya yerleştiğinden Kahta’da kiralık ev bulunmamaktadır.
Kahta’da görevli öğretmenlerden 1100 öğretmenin evi kalınacak durumda değil.
Küçük çocuğu olan Öğretmenler ne barınacak yer bulabiliyor ne de küçük çocuklarına bakabilecek kimse bulabiliyor. Milli eğitim müdürlüğündeki idareciler, Öğretmenler idari izinli olmasına rağmen, il dışında rapor almaları yasaklandı. Görev yaptığı şehirde rapor almaları istendi. Buna karşın Adıyaman’daki Aile hekimliklerine Olağanüstü hal kapsamında rapor vermeleri yasaklanmış.
Sonuç olarak, Ramazan ayının 5.günü öğretmenleri aileleri ile birlikte kaldıkları şehirlerden Adıyaman’a Kahta’ya gitmek zorunda kalacaklar.
Milli eğitim müdürlüğünün bulduğu çözüm: “Barınma konusunda sorun yaşayan arkadaşlar için, bazı lise pansiyonları ile bir kaç Anaokulu öğretmenlere tahsis edilecek, Öğretmenler kendi okullarındaki mescit veya sınıfları kullanabilecek”
Bu kesinlikle çözüm olamaz.
İl Milli Eğitim müdürü ve ekibi Turizm Otelcilik Uygulama Otelinde 5 yıldızlı ortamda yaşarken Tarihin en büyük felaketini yaşayan ilimizde, kimi ögretmen arkadaşımız birinci derece yakınını kaybetti, kimi borçla aldığı evini, arabasını kaybetti... Herkes il dışındaki yakını veya bulabildiği bir yere sığındı.
Durum böyleyken Milli Eğitim Müdürü Öğretmenlerin tatlil yaptığını kendinisinin çalıştığını, ohal olduğu için herkesin gelip başının çaresine bakması gerektiğini söyledi.

- Öğretmenler ve aileleri nerede kalacak?

- Küçük çocuğu olan Öğretmenler çocuklarını kime bırakıp okula gidecek?

- Herkes gittiği yerde çocuğunu okula başlattı, bir aydan fazladır bu çocuklar yeni okullarına alışmışken, onları oradan koparıp tekrar o kabus ortamına mecbur etmek, hangi vicdana sığar, hangi eğitim ilkesine sığar?

- Bizi deprem bölgesinden devlet uçağı ile aracı ile tahliye etti ve herkes bir yerlere sığınmacı oldu, sonra devletin başka bir kurumu YSK depremzedeler oy kullanmak için gittikleri yerde adres beyanı yapsınlar denildi.
Şimdi devletin başka kurumu senin başka şehirde ne işin var OHAL kapsamında olduğumuzu ve herkesin gorev yaptığı şehirde olması lazım diyor .. Şimdi biz devletin hangi kurumuna göre davranalım?
Not: Depremin ilk günü Öğretmenlerin durumu nasılsa bugün de aynı, hiçbir çalışma yapılmadı maalesef

ÇÖZÜM:
- Barınma çözülene kadar okul açılmamalı.
- Küçük çocuğu olan Öğretmenler idari izinli olmalı.
- Yakınları vefat edenler idari izinli olmalı.
- Evi hasarlı olan Öğretmenler idari izinli olmalı.
Ramazan orucunun bitmesi beklenebilirdi. İngiltere Primer Liginde bile oruçlu futbolculara maç anında kolaylık sağlarken biz müslüman olan ülkede kayıtsız kalınmamalı.

Bunla beraber Gaziantep ili depremde %32 hasar almış olmasına rağmen barınma sorunu olan, küçük çocuğu, yakınını kaybeden personeli idari izinli saydı.. Depremde % 68 hasar alan Adıyaman da bu uygulamayı neden göremiyoruz?

Haksız rekabet

Kahramanmaraş merkezde sınava hazırlanan öğrenciler için kütüphaneler açılmalı ve ders çalışma noktaları oluşturulmalı. Kaynak temini açısından PTT kargo ve kitap kırtasiyelerin sağlıklı hizmet vermesi gerekmektedir. Haksız rekabet olmaktadır. Bunlar yapılamıyorsa bu ilde sınava hazırlanan öğrenciler in sınavı ileri bir tarihe ertelenmelidir. Bu konu aciliyeti vardır. Lütfen ilgilenirseniz."


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)