adscode
adscode

Telafi Eğitim Ne Zaman?

Pandemi nedeniyle ortaya çıkan telafi eğitim, "Haziran'da yapılsın" diyen de var. "Ağustos'a kalsın" diyen de. Peki doğru olan ne? Öğretmen, öğrenci ve velilerin çok yorgun olduğu kesin! Korona riski hala var ama Ağustos'ta da havalar çok sıcak. Görünen o ki, son süzü, bugünkü Bakanlar Kurulu söyleyecek!..

aguclu@milliyet.com.tr




Günü kurtarmak için yapılacak olan, şipşak telafi eğitimin kimseye bir yararı olmayacağı kesin. İleriye ötelenmesi ya da hiç yapılmaması da sıkıntı yaratır.
İşte bu yüzden, enine boyuna düşünülmesi ve ona göre karar alınması gereken bir konu.

Özellikle devlet okullarında eğitim açığı olduğu kesin ama öte yandan eğitime aralıksız devam eden özel okullar için külfet olarak görenler de var!

Tek seçenekli bir dayatma ya da geçiştirme yerine çok seçenekli bir çözüm arayışı, daha çok katılım sağlayabilir.

Tercihe bağlı olmalı mı?
Artıları kadar eksileri de olan bir karar olur!..

Sadece sosyalleşmeyi gerçekleştirecek bir açılım mı olmalı yoksa akademik açığı da telafi edecek karma bir yapıda olmalı?
Her ikisi de olmalı ama zamanlama çok önemli?

Okullar açılmadan hemen önce olsun diyenler var ama iki yılın açığını bir, iki hafta da telafi etmek mümkün değil.
Belli yıl içinde hafta sonlarına yayılabilir. Belki, yeni öğretim yılının ilk bir kaç haftası da telafi eğitime ayırılabalir.

Bütün bunların olabilmesi için de korona belasından tümüyle kurtulmamız ve okullarımızın yeni özen uygun hale gelmiş olması gerekir ki, bu konuda da şu an için ne söylense afaki olur!

Akşam saatlerinde, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yapılacak açıklama bu açıdan çok önemli. Bakalım nasıl bir karar çıkacak?..

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)