adscode
adscode

Canlı Yayın Derslerine Karşı Çıkanlar Şimdi Memnun mu?

Okulların uzaktan eğitim sistemine geçmesi ile öğrencilerimiz ve biz eğitimciler birçok farklı platformdan video ders ve canlı yayın ders gibi yeni öğretim yollarını tecrübe ettik.

bpelister@hotmail.com




Öncelikle öğretim amaçlı kullanılan bu yayınların kapsamı daha sonra genişleyerek eğitimi de içine aldı.

İlk haftadan itibaren MEB’in güzide projesi olan EBA üzerinden başlayan bu sürece bazı okullar video ders ve canlı yayın dersleri de ilave ederek tabiri caizse “Sanal Okullar” oluşturdular.

Canlı yayın derslerinin ortaya çıkardığı fark ilk andan itibaren kendini gösterince de birçok kurum EBA+ canlı yayın derslerine yöneldi.

Dünyada birçok ülkenin çaresiz kaldığı ve çözüm üretemediği bu süreçte, ülkemiz eğitim alanında yaptığı verimli çalışmalarla tüm dünyaya örnek oldu.

Pandeminin ilk haftalarında başlayan uzaktan eğitim süreci enteresan bir şekilde birilerinin rahatı kaçırmıştı.

Vakit kaybedilmeden canlı yayın derslerine karşı negatif bir algı çalışması başlatılmıştı.

Bir yandan canlı yayın derslerinin yapılmasına olanak sağlayan firmalara karşı bir karalama ve korku kampanyası ortaya çıktı.

Öbür yandan da Kişisel Verilerin Kullanımı Kanunun çiğnendiği, kullanıcıların banka hesaplarından para çekildiği, kredi kart bilgilerinin çalındığı gibi birçok yalan yanlış haber servis edildi.

Tüm bunlara karşı eğitim kurumları ilk önce aydınlatma- rıza metni, veli onayları ile KVK ile ilgili gerekli resmi prosedürü sağlayıp bu işi yönetmeliklere uygun hale getirdiler.

Ardından kullanıcıların banka hesaplarından para çekilmesi, kredi kart bilgilerinin çalınması gibi durumların çok basit kurallara dikkat edildiğinde gerçekleşemeyeceğini insanlara hatırlattılar.

Tüm bu gerçekleri bilen kişi ve kurumlar bu haberlere itibar etmeden öğrencilerine öğretim vermeye devam ettiler.

Ancak maalesef bazı kurumlar bu hengamede online dersleri askıya aldı ve birçok öğrenci bu derslerden mahrum bırakıldı.

Peki, geçen bu iki buçuk aylık sürede canlı yayın dersi yapan ile yapmayan arasında bir fark ortaya çıkmadı mı?

Tabii ki çıktı.

Bir tarafta her gün birebir canlı olarak okul öğretmenleri ile ders işleyen, eksiklikleri anında görülen, ders esnasında soru soran ve günlük sınavlarla ölçme- değerlendirilmesi yapılan bir öğrenci,

Diğer tarafta ise yalnızca bant çekimi dersleri izleyen ve her gün kendisine yalnızca ödev gönderilen, özel olarak görüşülmeyen bir öğrenci.

Eğitimcilerin temel görevi yaşadıkları her an kutsal vazifeleri olan eğitim- öğretime devam etmektir.

Bunun yolu da her koşulda ve durumda çözüm üretmek bazen de başarının anahtarı olan riskleri almaktan geçer.

Bu zorlu süreçte öğrencilerini yalnız bırakmayan eğitim kurumlarımıza, her daim öğrencilerinin yanında olan kıymetli öğretmenlerimize sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)