adscode
adscode

10 Bin iş ve Meslek Danışmanı Atama Bekliyor

Türkiye'nin en büyük kronik sorunu olan işsizlik sorununun çözümü için başlatılan proje yeni işsizler oluşturdu.

10 Bin iş ve Meslek Danışmanı Atama Bekliyor
Türkiye'den Haberler

2011 yılında başlatılan kurslar ve akabinde düzenlenen sınavlar neticesinde 2012 yılında hayata geçirilen İş ve Meslek Danışmanlığı projesi nedeni ile atama bekleyen 10 bin işsiz İş ve Meslek Danışmanı 2 yıldır Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan gelecek müjdeli haberi bekliyorlar.

 

Yaklaşık olarak 3 yıldır İŞKUR bünyesinde 3.800 dolayındaki İş ve Meslek Danışmanı ile yürütülmeye çalışılan ve elde ettiği sonuçlar ile de başarılı şekilde övgüler alan proje, geldiğimiz noktada sınavları kazandıkları halde atamaları bir türlü yapılmayan 10 bin dolayında işsiz İş ve Meslek Danışmanı dediğimiz durumu oluşturdu. Yani işsizliği çözecek diye kamuoyuna lanse edilen proje kendi işsiz ordusunu oluşturdu.

 

Özellikle seçim havasına giren Türkiye'de dün atama bekleyen öğretmenler için TBMM'ye sunulan kanun teklifinde 47 binlik kadro ayrılması işsiz İş ve Meslek Danışmanları içinde bir umut oldu.

 

Bütün kamuoyu araştırma şirketlerinin yaptığı araştırmalarda işsizlik hala Türkiye'nin en önemli ve kronik sorunu olarak açık ara liderliğini koruyor. Açıklanan resmi işsizlik rakamlarına bakıldığında ise genel işsizliğin yüzde 10,7, 15-24 yaş arası genç işsizliğin ise yüzde 20 dolaylarında olduğu; bunun yanı sırada 2023 hedefleri arasında işsizlik hedefini yüzde 5 olarak belirleyen Türkiye'de 10 bin işsiz İş ve Meslek Danışmanı olması ise tezat bir tablonun ortaya çıktığının bir göstergesi.

 

Bir de ataması yapılmayan 10 Bin işsiz İş ve Meslek Danışmanı varken, İş ve Meslek Danışmanlığı sınavlarının sürekli bir şekilde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının izin ve yetki verdiği üniversiteler tarafından yapılması ise tepki topluyor.

 

İşsiz İş ve Meslek Danışmanı atama bekleyen adaylar, 2 yıldır atamalarının yapılmadığını belirterek; madem atama yapılmıyor o zaman bu kadar sürekli İş ve Meslek Danışmanlığı sınavları neden yapılıyor? Bu kadar sayıda İş Danışmanını nerede nasıl istihdam edeceğiz? İşsizliği çözmek için üretilen proje kendi içerisinde işsiz ordusu oluşturuyor. Yazık değil mi emeklere?' şeklinde konuşarak tepkilerini dile getiriyorlar.

 

3.800 İş Danışmanı ile yürütülen projenin, 10 bin işsiz İş Danışmanı atama beklemeye devam ederken, sınav ücreti, ulaşım ve konaklama giderleri de eklendiğinde maliyeti 1.000 liralara ulaşan İş ve Meslek Danışmanlığı sınavları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından akredite edilen Sakarya Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmeye devam ediyor.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)