adscode
adscode

14. MUSTAFA NEVZAT ECZACILIK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

14.Mustafa Nevzat Eczacılık Ödülleri Sahiplerini Buldu.

14. MUSTAFA NEVZAT ECZACILIK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Etkinlikler
Eczacılık alanındaki bilimsel çalışmaları desteklemek ve teşvik etmek amacıyla 1989 yılından bu yana, iki yılda bir düzenlenen ve bu yıl 14’ncüsü gerçekleştirilen, Türkiye’nin dört bir yanından genç eczacıların yoğun ilgi gösterdiği “Mustafa Nevzat Eczacılık Ödülü” sahibini buldu. 26 Mayıs’ta Rahmi Koç Müzesi’nde gerçekleşen ödül töreninde birinciye 17 bin 500 TL, şirketin 90. kuruluş yılı nedeniyle verilen 90. yıl özel ödülünün sahibine 10 bin TL ve adlarına düzenlenmiş gümüş plaket, jüri özel ödülü sahibine ise gümüş plaket takdim edildi.

26 Mayıs’ta Rahmi Koç Müzesi’nde gerçekleşen ödül töreninde birinciye 17 bin 500 TL, şirketin 90. kuruluş yılı nedeniyle verilen 90. yıl özel ödülünün sahibine 10 bin TL ve adlarına düzenlenmiş gümüş plaket, jüri özel ödülü sahibine ise gümüş plaket takdim edildi.
 
Türk ilaç endüstrisinin gelişiminde öncü rol üstlenen, insan sağlığının yanı sıra tüm faaliyetlerinde yenilikçi çalışmaları destekleyen Mustafa Nevzat İlaç’ın, 1989’dan bu yana her iki yılda bir verdiği “Eczacılık Ödülü” sahibini buldu. Bu yıl 14’ncüsü verilen, Türkiye’deki eczacılık fakültelerinden genç eczacıların yoğun ilgi gösterdiği ödül için 6 Mayıs 2014’te Mustafa Nevzat Tıp ve Kültür Evi’nde jüri değerlendirme toplantısı yapıldı. 17 doktora tezinin değerlendirildiği ödül için 26 Mayıs’ta Rahmi Koç Müzesi’nde düzenlenen törende bu yılın birincisine 17 bin 500 TL, 90. Yıl Özel Ödülü sahibine 10 bin TL ve adlarına düzenlenmiş gümüş plaket, jüri özel ödülüne ise gümüş plaket verildi.
 
“ÖDÜLE ARTAN İLGİDEN MUTLULUK DUYUYORUZ”
Mustafa Nevzat İlaç çalışan ve yöneticilerinin yanı sıra jüri üyeleri ile sağlık dünyasını buluşturan organizasyonun açılış konuşmasında genç eczacıların kariyerlerini geliştirmesi için her iki yılda bir düzenlenen “Eczacılık Ödülü”ne artan ilgiden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını söyleyen Mustafa Nevzat İlaç Genel Müdürü Levent Selamoğlu, “Geride bıraktığımız 90 yılda, her zaman sağlık için bilimin yolunda kendimizi yeniledik. Bu önemli yolculukta önceliğimiz insan sağlığı oldu. Birikimlerimizi gelecek nesillere aktarabilmek, genç eczacıların kariyerlerini geliştirmeleri için düzenlediğimiz ‘Eczacılık Ödülü’nde her yıl birbirinden değerli tezlerin sayısı artıyor. Öncelikle genç eczacılara yürekten teşekkür ediyoruz. Ardından, aydınlık geleceğimizin yetişmesinde büyük emekleri olan, jüri üyelerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye’de eczacılığın gelişmesine katkıda bulunacağına inandığımız bu değerli araştırmaları desteklemekten ve kurucumuz Prof. Dr. Mustafa Nevzat Pisak’ın anısını yaşattığımız bu değerli organizasyonu gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.
 
BİRİNCİ ABD’DE FDA’DA ÇALIŞACAK
Alanındaki araştırmaları da teşvik eden yapısıyla sektörün en prestijli ödülü olarak gösterilen 14. Mustafa Nevzat Eczacılık Ödülü’nün sahibi, Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden Dr. Ecz. Fırat Yerlikaya oldu. “Paklitaksel Nanopartiküllerinin Kalite Tasarımı ile Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesi” teziyle birinci olan Yerlikaya, aynı zamanda, ABD’de FDA’da (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) Ürün Kalite Araştırması bölümünde Araştırma Görevlisi olarak işe başlayacak. Yerlikaya, sentetik ve biyolojik kaynaklı molekülleri içeren yüksek teknoloji ilaç ürünlerinin ruhsatlandırma konusunda laboratuvar çalışmaları yapan bir ekiple çalışacak.
 
90. YIL VE JÜRİ ÖZEL ÖDÜLLERİ

İlki 1989 yılında gerçekleştirilen “Mustafa Nevzat Eczacılık Ödülü”nde birinci seçilen tez sahibinin yanı sıra Mustafa Nevzat İlaç’ın kuruluşunun 90. Yılı nedeniyle bu yıl ayrıca “90. Yıl Özel Ödülü” ve jüri özel ödülü de verildi. 26 Mayıs 2014’te gerçekleşen ödül töreninde “90. Yıl Özel Ödülü”nü “Antiemetik Etkili Bir Dilaltı Jel Formülasyonunun Geliştirilmesi, Kontrol ve Analizleri” konulu teziyle kazanan GATA Eczacılık Bilimlerinden Dr. Ecz. Ziya Bayrak’a 10 bin TL ve gümüş plaket, jüri özel ödülünü “Tip I Diabetes Mellitus’ta Gözlenen Trombotik Komplikasyonlarda Annexin II VE Annexin V Proteinlerinin Rolleri” konulu teziyle kazanan Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden Dr. Ecz. Filiz Bakar’a ise gümüş plaket verildi.
 
ECZACILIĞIN GELECEĞİNE YÖN VEREN TEZLER
Mustafa Nevzat İlaç’ın eczacılığın geleceğine yön vermeyi ve eczacılık alanındaki bilimsel çalışmaları desteklemeyi hedeflediği ödül için jüri üyeleri birbirinden değerli tezleri seçmekte zorlandı.
 
14. Mustafa Nevzat Eczacılık Ödülü: “Paklitaksel Nanopartiküllerinin Kalite Tasarımı ile Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesi”. Bu tez çalışması, paklitaksel (anti-kanser etkin madde) nanopartiküllerini kalite tasarımı yaklaşımıyla geliştirmek ve karakterize etmek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Çalışmada yapılan testlerle, geliştirilen paklitaksel nanopartiküllerinin serbest paklitaksele göre antitümör aktivite yönünden daha etkin olduğu gösterilmiştir.
 
90. Yıl Özel Ödülü: “Antiemetik Etkili Bir Dilaltı Jel Formülasyonunun Geliştirilmesi, Kontrol ve Analizleri”. Bu tez çalışmasında, bulantı ve kusma tedavisinde tablet ve enjektabl formda kullanılan etken maddenin, dilaltı jel formülasyonları geliştirilmiş ve doğrudan emilim aşamasına geçilerek daha hızlı etki sağlanması, kusmadan kaynaklanacak emilim probleminin ortadan kaldırması amaçlanmıştır.
 
Jüri Özel Ödülü: “Tip I Diabetes Mellitus’ta Gözlenen Trombotik Komplikasyonlarda Annexin II VE Annexin V Proteinlerinin Rolleri”. Bu tez çalışmasında, Tip I Diabet hastalarında gözlenen pıhtılaşma komplikasyonlarında antikoagulan (pıhtılaşma önleyici) aktivite gösteren proteinlerin rolleri araştırılmıştır.
 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)