adscode
adscode

15 Öğretmen Japonya'ya Gidecek

Milli Eğitim Bakanlığı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında yürütülen 'Okul Tabanlı Afet Eğitimi Projesi' kapsamında 10 ilden 15 formatör öğretmen eğitim için Japonya’ya gidecek.

15 Öğretmen Japonya'ya Gidecek
Haberler


Milli Eğitim Bakanlığı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında 2010 yılında başlayan 'Okul Tabanlı Afet Eğitimi Projesi' kapsamında Bursa’da bulunan proje sorumlusu JICA yetkilisi Shinsuke Nomura, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici’yi ziyaret etti.
2010 yılında başlayan 'Okul Tabanlı Afet Eğitimi Projesi' kapsamında Bursa, Balıkesir, Bolu, Sakarya, Çanakkale, Düzce, İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ ve Yalova illerindeki 80 pilot okulu kapsayan proje devam ediyor.
Ziyarete projede yer alan Eğitim Denetmeni Demir Kurtbeyoğlu, Karapınar İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Formatör Cezmi Kıyışkan, İl Milli Eğitim Sivil Savunma Uzmanı Durgud Biltekin de katıldı.
15 FARMOTÖR ÖĞRETMEN JAPONYA’YA GİDECEK
Ziyarette projenin gelişim süreci hakkında bilgi veren JICA yetkilisi Japon Nomura, ocak ayında 10 ilden 15 formatör öğretmenin eğitim için Japonya’ya gideceğini belirtti.
Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici de deprem felaketi nedeniyle büyük acılar yaşayan Türkiye ve Japonya arasındaki işbirliği projelerini çok önemsediklerini ifade etti.
Depremin zararlarını en aza indirmenin, insanları depreme karşı eğitmekle mümkün olacağını söyleyen Bilici, bu tür projelerin, insanlarda deprem bilinci oluşmasında yol gösterici olacağını kaydetti.
Ziyaretten sonra Demirtaşbucağı İlköğretim okulunda yapılan afet eğitimleri ve yapılacak olan çalışmalar değerlendirildi. Ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü ziyaret eden heyet afet eğitiminde işbirliği ve yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

memurlar.net





Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)