adscode
adscode

180 ÜLKEDEN MİLYONLARCA ÇOCUKLA AYNI ANDA KODLADILAR!

Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı Üsküdar, İzmir ve Tarsus SEV İlköğretim Kurumları’ndaki öğrenciler, tüm dünyada kutlanan Kodlama Saati  (Hour of Code) etkinliklerine katıldılar.

180 ÜLKEDEN MİLYONLARCA ÇOCUKLA AYNI ANDA KODLADILAR!
Okullardan Haberler
Güncelleme : 25-Dec-18 11:20

SEV öğrencileri, günde en az bir saat kodlama faaliyetleri düzenlenen uluslararası Hour of Code etkinliği kapsamında, bir hafta boyunca 180’den fazla ülkeden milyonlarca çocukla birlikte kodlama yaptılar.

 

Tüm dünyada kutlanan ve öğrencilere tüm hafta boyunca en az bir saat kodlama becerisiyle ilgili etkinlik yaptırılan Kodlama Saati (Hour of Code), 2013 yılından bu yana Bilgisayar Bilimleri Eğitim Haftası (Computer Science Education Week) kapsamında düzenleniyor. Her yıl Aralık ayında gerçekleştirilen etkinliğe 180’den fazla ülke ve milyonlarca çocuk katılıyor.

Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı Üsküdar, İzmir ve Tarsus’taki SEV İlköğretim Kurumları’nda da öğrenci ve öğretmenler, uluslararası Hour Of Code etkinliğine katılarak, bir hafta boyunca her gün bir saat, 180’den fazla ülkeden milyonlarca çocukla birlikte kodlama yaptılar.

TEKNOLOJİ DEVLERİ DESTEKLİYOR

SEV’in ilkokul ve ortaokul seviyesinde tüm okullarının katıldığı uluslararası kodlama etkinliği süresince, öğrencilerin problem çözme becerisini, mantığını ve yaratıcı düşünmesini desteklemek, bilgisayar bilimi kodlama alanında farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinlikle düzenlendi. Hafta boyunca öğrenciler, code.org tarafından organize edilen ve teknoloji devlerinin de yer aldığı birçok kuruluş tarafından desteklenen Kodlama Saati etkinliği ile dünya üzerinde milyonlarca çocukla aynı anda farklı temaların olduğu kodlama etkinliklerini deneyimlediler. 

UZAY GEMİSİNE YARDIM ELİ!

Öğrenciler, farklı platformlarda Kodlama Saati etkinliklerinden; blok kodlama uygulamaları, robot programlama, Python programlama dili ve kutu oyunları kullandılar. Hafta boyunca farklı sınıf kademelerinde öğrenciler kodlama etkinliklerini farklı derslerle gerçekleştirdiler. Örneğin; ortaokul öğrencileri, CoffeeScript programlama dili ile aydaki bir uzay gemisine yardım etmek için kod bilgilerini ve fizik kurallarını kullandılar. İlkokul bölümünde Hayat Bilgisi dersinde, algoritmik düşünme becerileri kullanarak, sıralama ve ardıllık üzerine çalışmalar yaptılar. İngilizce dersinde ise fiziksel hareketlerle algoritma adımlarını izleyerek, sıfatlar konusunu pekiştirdiler. Anaokulu öğrencileri ise çeşitli kart oyunları ve fiziksel etkinlikler yardımıyla bilgisayarsız kodlama etkinlikleri gerçekleştirdi.

ÖĞRETMENLER DE KODLADI

SEV İlköğretim Kurumları’nda görev alan farklı branşlardan öğretmenler de, ders planlarını tasarlarken kodlama becerilerini de kullanmak için Hour of Code atölyelerine katıldılar. Bu atölyelerde, sıralama, döngüselleştirme, debugging (hata ayıklama) gibi kavramlar ile hazırlanmış farklı ders etkinliklerini deneyimlediler. Bilgisayarları kullanarak ve bilgisayarsız ortamlarda etkinlik tasarlama çalışmaları yaptılar.

Etkinliklerin tamamlanmasıyla öğrencilere “Kodlama Saati Sertifikası” verildi. SEV İlköğretim Kurumları’nda öğrenciler, yıl boyunca kodlama faaliyetlerine devam edecekler.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)