adscode
adscode

2012 Üniversite Tercih Rehberi - Afyon Kocatepe Üniversitesi

1992 yılında kurulan, 32 bin 261 öğrenciye eğitim veren Afyon Kocatepe Üniversitesi hakkında bilgiler:

2012 Üniversite Tercih Rehberi - Afyon Kocatepe Üniversitesi
Üniversite

Rektör: Prof.Dr. Mustafa SOLAK

Kuruluş Tarihi:3 Temmuz 1992

Bulunduğu İl:Afyonkarahisar

Akademik Birimleri: Eğitim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, Teknoloji, Tıp ve Veteriner fakülteleriyle 5yüksekokul, 15 MYO ve 3 enstitü bulunuyor.

Öğrenci Sayısı:32 bin 261

En iddialı olduğubölümler: Üniversitede yerel imkânlardan en fazla yararlanmaadına termal, maden, gıda ve hayvancılık konularında sağlık, turizm, sanat,ekonomi ve yönetim bilimleri ile mühendislik dalları öne çıkan programlararasında yer alıyor.

Yabancı Dil Olanakları:Tüm lisans programlarında başlangıç düzeyindeki dil eğitimine ek olarak mesleğeyönelik dil dersleri yer almakta. Ayrıca bazı bölümlerde İngilizce hazırlıksınıfı bulunmakta.

Akademik PersonelSayısı: 65’i profesör, 129’u doçent doktor, 288’i yardımcıdoçent olmak üzere 1123 akademik personeli var.

Burs Olanakları: KrediYurtlar Kurumu bursunun yanı sıra yemek ve barınma bursu sağlanıyor.  

Yurt Olanakları: Afyonkarahisarmerkezde 2500 kişilik kredi yurtlar kurumu kapasitesi, 2000 kişilik merkezkampus içerisinde özel yurt kapasitesi ve kampus civarı ile şehir merkezinde3000 kişilik özel yurt kapasitesi bulunuyor.

Kampüs Olanakları: Tümkampüslerde öğrencilerin spor yapmasına imkân veren spor tesisleri bulunuyor. Öğrencilerinoluşturdukları kulüplerde sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler üniversitetarafından destekleniyor.

Öğrenci Kulüpleri:83 öğrenci kulübü var.

Erasmus, Farabi DeğişimProgramı: Farabi Değişim Programı’nda, 67 üniversiteyle, Erasmuskapsamında ise, 22 farklı ülkede, 140 üniversiteyle anlaşması bulunuyor.

Çift Anadal / Yandal:  20 bölümde yandal, 16 bölümde çift anadaluygulanıyor.

Öğrenciler Neden SiziSeçsin?

Öğrenciler Afyon KocatepeÜniversitesini seçmeliler çünkü burada, kuruluşundan bu yanageçen 20 yıl, 80 bini aşkın mezun ve 33 bin aktif öğrencisiyle köklü, fizikselyapılanmasını büyük ölçüde tamamlamış, dünyanın çeşitli ülkelerinde eğitimalmış akademik personeliyle eğitim ve araştırmada iddialı bir üniversite; karayolu,demir yolu, hızlı trenle yurt içine, bu yıl açılacak Zafer Uluslararası Havaalanıile tüm dünyaya ulaşım kolaylığı; 56 dalda lisans programı, 46 dalda ön lisansprogramıyla her ihtiyaca uygun program çeşitliliği, programlar arası geçiş,çift anadal ve yan dal uygulamaları; öğrenci memnuniyetini ve kararlara öğrencikatılımını önceleyen bir yönetim anlayışı ve şehir içi ucuz ve rahat ulaşım, sorunsuzve her talebe uygun barınma olanakları bulacaklar. 

İletişim Bilgileri:

AhmetNecdet Sezer Kampusü Gazlıgöl Yolu, 03200, Afyonkarahisar

Telefon:0 272 228 12 13 - 444 03 03

http://www.aku.edu.tr/anasayfa/Default.aspx

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)