adscode
adscode

2014 LYS Şampiyonları Belli Olmaya Başladı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 14-15 ve 21-22 Haziran 2014 tarihlerinde yapılan 2014-Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarını açıkladı. 2014 ÖSYM LYS birincileri...

2014 LYS Şampiyonları Belli Olmaya Başladı
Sınavlar
LYS Birincileri belli oldu; Şampiyonlar yine FEM'den..

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) Lisans Yerleştirme Sonuçlarını (LYS) açıklamasının ardından  tüm adaylar heyecanlı dakikalar yaşadı. ÖSYM’nin açıkladığı verilere göre LYS’lere 925 bin 81 öğrenci girdi. Açıklanan sonuçlara göre  FEM Dershanesi öğrencisi Kerem Çıtak, Dil puan türünde Türkiye 1.’si, Taha Niyazi Dutkuner TS-1 puan türünde Türkiye 1.’si, Mustafa Asım Kılıçarslan TS-2 puan türünde Türkiye 1.’si olurken  yerleştirme derecesinde ise Bakırköy FEM şubesinden Büşra Topal adlı öğrenci  Y-TM2, Y-TM3 puan türlerinde Türkiye 1.’si olmayı başardı.

LYS’lerde derece elde eden öğrencileri FEM Dershaneleri dün Baran Kültür Merkezi'nde düzenledikleri toplantı ile kutladı. Öğrenciler aldıkları başarı karşısında hem mutlu hem de şaşkındı. Düzenli ve programlı çalışmanın karşılığını aldıklarını belirterek dershanenin bu derecelerde büyük katkı sağladığını ekledi.





Soldan sağa, Mustafa Asım Kılıçarslan, Kerem Çıtak, Taha Niyazi Dutkuner, Büşra Topal

"Yazın Avrupa'yı gezerek çalışmaların acısını çıkaracağım"
Anne ve babası doktor olan Kerem Çıtak dil puan türünde Türkiye 1.si oldu. Kabataş Erkek Lisesi ve Beşiktaş FEM şubesi öğrencisi olan Çıtak sınavı kazanmak için ciddi çaba sarf ettiğini anlatıyor. Yapmak istediği tüm aktiviteleri hep ertelemek zorunda kaldığını söyleyen Çıtak, "Sınav biter bitmez arkadaşlarla halı saha maçı yaptık. Yazı da Avrupa'yı gezerek geçirmeyi planlıyorum." diyor. Sınava gireceklere düzenli çalışmalarını tavsiye eden Çıtak, Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde okumayı istiyor. Dershanenin hazırlanırken büyük avantaj sağladığını belirten Çıtak, "Geçmiş yılların sorularını çözdüm ve yaptığımız çalışma kampları çok işe yaradı. Tek başına okul yetersiz kalırdı." diye konuşuyor. 

"Sınavlarda başarı elde etmek sabır ve azim  istiyor"
Annesi öğretmen, babası akademisyen olan Taha Niyazi Dutkuner de Kabataş Erkek Lisesi öğrencisi. Isparta'dan yatılı olarak İstanbul'a okumaya gelen Dutkuner, Beşiktaş FEM şubesine giderek sınava hazırlandığını söylüyor. Sınava hazırlanmak için sosyal aktiviteleri kısıtlamak zorunda kaldığını belirterek, "Özgürlüğümüzü kitap okuyarak yaşamaya çalıştık. Hukuk okumayı çok istiyorum. Günde 350-400 soru çözerek ciddi bir çalışma yaptım. Yatılı olmamın da avantajını kullanarak düzenli çalışmaya gayret ettim." diyor.

"Sakatlanırım diye futbol oynayamadım"
Galatasaray Lisesi öğrencisi Mustafa Asım Kılıçarslan da TS-2 puan turunde Türkiye 1.si oldu. Sınavlara dershaneye giderek hazırlanan Kılıçarslan, düzenli ve sıkı bir çalışma programı takip ettiğini dile getirerek bu süreçte çok fazla sosyal faaliyette bulunmadığını söylüyor. Başına bir kaza gelir sakatlanır diye futbol dahi oynayamadığını ifade eden Kılıçarslan, "Artık istediğim gibi vaktimi değerlendirebilirim. Hukuk veya uluslararası ilişkiler okumayı düşünüyorum." cümlelerini kullanıyor. 

Fatih Koleji Anadolu Lisesi öğrencisi Lütfi Sun da TS 1 ve TS2 puan türünde yerleştirmeye göre Türkiye 2.si ham puana göre ise Türkiye 3.sü oldu. Sınava sözel alandan hazırlanan ve dershanenin de büyük katkı sağladığını vurgulayan Sun şöyle devam ediyor: "Dershanede geçirdiğimiz kamp süreci çalışmalarımı da destekledi. Hazırlananlara tavsiyem eksiklerini belirleyip ona göre çalışmalarını programlaması." 
Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi ve Bakırköy FEM şubesi öğrencisi Büşra Topal da TM 2 ve TM 3 puan türlerinde yerleştirmeye göre birincilik elde etti. Mühendislik okumak istediğini belirten öğrenci ,"Sabır ve azimle çalışmanın sonucu bu başarıyı elde ettim. Aslında böyle bir derece de beklemiyordum ama çok mutlu oldum." şeklinde konuşuyor. 

Diğer dereceler ise şöyle:
Ruhullah Ercan TS 1 Türkiye 4.sü
Mehmet Berk Demir TM1 Türkiye 4.sü
Galatasaray Lisesi öğrencisi Ilayda Karataş TS 1-2 Türkiye 6.sı
Galatasaray Lisesi öğrencisi Ada Ölken Yabancı Dil Türkiye 7.si
Mustafa Şenyurt TM 1 Türkiye 7.si



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)