adscode
adscode

3. Havalimanı'na hızlı metro

Dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul 3.Havalimanı'na erişim için çalışmalar sürüyor.

3. Havalimanı'na hızlı metro
Türkiye'den Haberler
Gayrettepe'den havalimanına saatte 120 kilometre hızla yolcu taşıyacak projede etüd çalışması başladı. Hat bittiğinde, Gayrettepe - 3. Havalimanı arası 26 dakikaya düşecek.

Yıllık 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul'daki 3.Havalimanı'na erişim için altyapı çalışmaları sürüyor. Yabancı kuruluşların da kredi için yarıştığı 3.Havalimanı'nın metro hattı için etüd proje ihalesi sonuçlandı. Bir yıl sürecek proje çalışmaları sonrasında projenin yapım ihalesine 2016 yılında çıkılacak. Projede geline son aşamalara ilişkin bilgi veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, İstanbul 3. Havalimanı'na kolay erişimi sağlamak, kentin trafiğine nefes aldırmak için Bakanlık tarafından yapımı üstlenilen metro hattında etüd-proje yapımı ihalesinin sonuçlandığını açıkladı.

GAYRETTEPE - 3'ÜNCÜ HAVALİMANI 26 DAKİKA

Projenin 3. Havalimanı'na ulaşım için çok önemli bir adım olduğunu vurgulayan Bilgin, "Şehrin merkezi noktalarından çok kısa sürelerde havalimanına İstanbulluları ulaştıran bir proje olacak" dedi. Gayrettepe-3. Havalimanı hattının yaklaşık 33 kilometre uzunluğunda olacağını belirten Bilgin, iki nokta arasında ulaşımın 26 dakikada sağlanacağını kaydetti.

HER YERE YAKINLAŞACAK

Söz konusu hatta saatte 120 kilometre hıza ulaşan hızlı metro araçlarının kullanılacağını bildiren Bilgin, 3. Havalimanı-Gayrettepe metro hattının, tamamlandığında İstanbul'daki diğer metro hatlarıyla da entegre olacağını ve İstanbul'un hem Avrupa hem de Asya yakasından 3. Havalimanına çok kısa sürede ulaşılacağını dile getirdi. Etüd-proje yapımı işinin en fazla 1 yıl içinde bitirilmesi, 2016'da da söz konusu hattın yapım ihalesine çıkılması planlanıyor.

Yüzde 30 artış bekliyoruz

Sertaç Musaoğlu (Müteahhit-Mimar)

Projenin, yakınındaki gayrimenkullere en az yüzde 30 değer kazandıracağını söyleyen Müteahhir Sertaç Musaoğlu, şunları söyledi: "İstanbul'da 20 milyon insan var. Yeni yerlere bölgelere acil ihtiyaç var. Metro güzergahına bakıldığında Şişli'den başlayan proje Eyüp'ten geçiyor. Bu anlamda Kemerburgaz'ın büyük çıkış noktası. O bölgenin 2. Maslak olması muhtemel."

Bölgedeki gayrimenkul fiyatları hareketlenir

Nazmi Durbakayım (İNDER Y.K. Başkanı)

İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, hattın bölgede emlak değerlerine artıracağını söyledi. Durbakayım, şu değerlendirmelerde bulundu: "Havalimanı'na doğru ulaşım hattının gelişmesi beklenen bir sonuç. Bundan sonra da yeni projelerin başlamasını bekliyoruz. Yeni havalimanı ile İstanbul'un kuzeyine Karadeniz'e doğru bir kayma olacaktır. Metro güzerhahı üzerinde konut sektöründe hareketlenmeler daha da artarak yaşanacaktır."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)