adscode
adscode

45 ilden 500’e Yakın Minik Sporcuyla Futbol Şöleni

Selçuk Üniversitesi ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği’nin (TÜFAD) ortaklaşa düzenlediği ‘Mevlana’nın Hoşgörüsüyle 15 Temmuz Demokrasi Günü Türkiye Yıldızları Futbol Şöleni’ 45 ilden 500’e yakın minik…

45 ilden 500’e Yakın Minik Sporcuyla Futbol Şöleni
Üniversite
Konya Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirilen açılış törenine Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Hakan Salim Çağlayan, TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber, TÜFAD Konya Şube Başkanı İsmet Karababa, teknik direktörler, minik sporcular ve izleyiciler katıldı.

Türkiye’nin 45 ilinden 42 takımın katıldığı futbol şöleninde 12 yaşındaki sporcular 3 gün boyunca 3 ayrı sahada 84 müsabakaya çıkarak ter döktü.

KARABABA, “EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”

Futbol şöleninin açılış konuşmasını yapan TÜFAD Konya Şubesi Başkanı İsmet Karababa, “Konyamızda böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. 3 gün boyunca 2004 doğumlu miniklerimizin cumhuriyete ve demokrasiye olan sevgimizi Mevlana hoşgörüsüyle bu organizasyonda buluşturduk. Geleceğimiz olarak gördüğümüz ve şubelerimizin seçtiği 500’e yakın sporcumuz burada bizimle. Vatan sevgisi, milli duygular ve kardeşlikle bir araya getirerek çok önemli bir etkinlikle buluşturduk. Bize bu konuda da her türlü desteği veren Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin’e de teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

DİLBER, “ÇOCUĞUN VE TOPUN OLDUĞU HER YERDE TÜFAD VARDIR”

Açılışta söz alan TÜFAD Başkanı İsmail Dilber, “Ülkemizin geleceği siz çocuklar bize umut veriyor. Hep beraber kardeşiz. Biz sizlere güveniyoruz. ‘Çocuğun ve topun olduğu her yerde TÜFAD vardır’ sloganıyla tüm sporcularımıza müsabakalarda başarılar dileriz.” dedi.

REKTÖR ŞAHİN, “SİZLER BU ÜLKENİN GELECEĞİSİNİZ”

Minik sporculara açılışta seslenen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise, “Sizin gibi ülkemizin geleceği olan sporculara ev sahipliği yapma şerefini bize verdikleri için TÜFAD’a çok teşekkür ediyorum. Bizim açımızdan bir onurdur. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Bunun bilinciyle hareket edin. Hepiniz 12 yaşındasınız. Önünüzdeki yılları güzel geçirin. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bu coğrafya insanlık tarihi boyunca hep zordur zaten. Çünkü insanlık tarihinin en eski yerleşim yerlerindendir. 11 bin yıllık insanlık tarihinde 11 medeniyet geçmiştir bu coğrafyadan. Çeşitli kültürlerin birikimleri var Anadolu’da. Kıtaların birleşme noktası olmasından da büyük öneme sahiptir. Tüm dünyanın gözü Türkiye’nin üzerindedir. Bu nedenle birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Bizler geldik gidiyoruz. Yarın bu ülkeyi sizlere emanet edeceğiz. Koltuklarımızı teslim edecek altın değerinde çocukları, sizleri arıyoruz. Bu açıdan sizden kendinizi geliştirmenizi, hazırlamanızı ve bu ülkeye hizmet etmenizi bekliyoruz. Birleştirici yönlerimizi bulmalıyız. Birbirinize iyi sarılın, birbirinizi kucaklayın. Bu millet eğer dimdik ayakta kalacaksa, insanlık tarihindeki yerini devam ettirecekse ancak birlikteliğiyle bunu gerçekleştirebilir. ” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin’e TÜFAD Başkanları tarafından çiçek ve şilt takdim edildi. Daha sonra Rektör Prof. Dr. Şahin, tüm illerin takım kaptanlarıyla günün anısına fotoğraf çektirerek hediyelerini kabul etti.

Açılış töreninden sonra 3 farklı sahada 84 müsabaka gerçekleştirildi. Müsabakaların sonunda ise Türk futboluna sporcu yetiştirmek adına düzenlenen şölende tüm sporculara madalyaları verildi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)