adscode
adscode

5 adımda grip ağrısına son

Paçavra hastalığı olarak da bilinen gribin en rahatsızlık veren belirtisi kas ağrıları. Bu ağrıları bir takım basit önlemlerle azaltmak mümkün...

5 adımda grip ağrısına son
Sağlık
Gribin en kötü yan etkilerinden biri de kas ağrılarıdır. Gribin belirtileri 7-10 gün boyunca devam eder. Bu süre zarfında birçok insan bütün vücudunda şiddeti orta-ciddi arasında değişen kas ağrısı çeker. Bu ağrılar vücudunuz virüsle savaşmasından dolayı meydana gelmektedir. Bu süreç sadece ağrılara değil aynı zamanda bitkin hissetmenize de neden olur.  Grip sırasında hissedilen ağrının şiddeti yaş, gribin şiddeti ve bulunduğunuz bölge gibi faktörlere bağlıdır. Bulunduğunuz bölge kuzeye daha yakınsa soğuk havadan dolayı daha fazla ağrı hissedebilirsiniz.
Okan Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa grip sırasında ağrıları hafifletmek için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

BOL SIVI TÜKETİN: Grip süresince bolca sıvı almak yapılması gerekenlerin en başında gelir. Vücudumuz hastalık süresince sıvı kaybeder ve bu da kramplara neden olur. Sıvı alımı kasların rahatlamasını sağlar.

CANINIZ İSTEMESE DE YİYİN: Proteinden zengin beslenmek de kasların gevşemesini ve ağrının azalmasını sağlar. Grip sırasında kimsenin canı bir şeyler yemek istemez ancak vücudumuzun direnci için düzenli yemek oldukça önemlidir.

PROTEİNLİ BESİNLERİ TERCİH EDİN: Diyetinize protein içeren besin maddeleri eklemek kasların yeniden yapılanmasına yardımcı olur. Bu nedenle grip süresince yoğurt, peynir ve sıcak sütü daha fazla tüketin.

MASAJ İYİ GELİR:Grip sırasında hafif şekilde masaj yaptırmak kas ağrılarını azaltır.

ILIK BANYO: Ilık banyo yapmak kasları gevşeteceğinden ağrıların azalmasına yardımcı olur. 

turkiyegazetesi.com.tr

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)