adscode
adscode

60 Okul Spor Salonunun Temeli Atıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen, "60 okul spor salonunun temel atma ve genç şampiyonlar ödül törenine" katıldı.

60 Okul Spor Salonunun Temeli Atıldı
Türkiye'den Haberler
Topbaş törende yaptığı konuşmada, "İnanıyorum ki; Türkiye'de ve dünyada başarıya ulaşmış olan öğrencilerimiz, temelini atacağımız 60 okul spor salonu ile birlikte, çok daha farklı başarılara imza atacaktır. Bu spor salonları devreye girdiğinde, İstanbul dünya müsabakalarında ve 2020 Olimpiyatlarında madalya getirecek sporcuları yetiştirecektir" dedi.
      
Türkiye ve dünyada dereceye giren sporcuları tebrik ettiğini belirterek, sporcuların bir gurur tablosu sergilediğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 2005 yılında Atina Olimpiyatları'na gittiklerini hatırlatan Topbaş, "Atina Olimpiyatları'nda Türkiye olarak 68 sporcuyla temsil edildiğimizi görünce, gerçekten üzüntü duydum. Çünkü nüfusu genç olan ve önemli bir nüfusa sahip olan ülkemizin çok daha fazla sporcuyla olimpiyatlarda temsil edilmesi gerekiyordu. Hemen ülkeye döndükten sonra İstanbul'da okullarımızın müsait olanlarının bahçesinde spor salonları yapma kararı aldık. Böylece ortaya çıkardığımız spor salonlarından bugün gurur tablosu olarak sizleri görmekteyiz" diye konuştu.
      
"İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 2004 yılından bu yana spora 2 milyar lira yatırım yaptık" diyen Topbaş, sözlerine şöyle devam etti:
      
"Kentte sporun bir yaşam tarzı olmasını arzu eden bir anlayışla heyecanımızı ortaya koyduk. Desteklerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürümüzü de ayrıca teşekkür ediyorum. Bugün İstanbul'da 60 okulumuza spor salonu kazandırmanın başlangıcını yapmaktayız. Bizim öğrencilik yıllarımızda maalesef altyapı yoktu. Bugün dünyada sporda etkin bir hale gelmek adına İstanbul'da bu adımları attık ve atmaya da devam edeceğiz. Her branşta ve har alanda spor adamları yetiştireceğiz. Yarının milli takımlarını, başarılı sporcularını ve ekiplerini hazırlamaya çalışıyoruz."
      
Konuşmaların ardından Topbaş, 117 okuldan Türkiye ve dünyada yapılan spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin madalyasını takdim etti.
      
Sultangazi Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Sultanbeyliği Orhangazi İlköğretim Okulu'ndaki temel atma törenine canlı bağlanan Topbaş, Ak Parti milletvekilleri Tülay Kaynarca, Osman Aşkın Bak, Feyzullah Kıyıklık, Harun Karaca, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, dereceye giren sporcular ve öğrencilerle birlikte butona basarak 60 spor salonunun temelini attı. Topbaş, temel atma törenin ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)