adscode
adscode

885 öğrenciye 'cinsiyet eşitliği' eğitimi

Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilme Projesi (ETCEP) kapsamında Samsun'daki 4 pilot okulda 885 öğrenciye yönelik düzenlenen toplumsal kampanya tamamlandı.

885 öğrenciye 'cinsiyet eşitliği' eğitimi
Eğitim
Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilme Projesi'nin Samsun ayağının tamamlanması nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Araştırma Geliştirme Projeler Daire Başkanı İsmail Yıldız, proje ekip lideri Fatma Özdemir Uluç ve projenin diğer yetkilileriyle birlikte Samsun'da bir otelde basın toplantısı düzenledi. Projede sadece hedefin öğrenciler olmadığını, ailelerin de hedef kitle olarak seçildiğini söyleyen Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Araştırma Geliştirme Projeler Daire Başkanı İsmail Yıldız şunları söyledi:

"Bu projede çok titizlikle çalıştık. Samsun'da çeşitli eğitimlerin verildiği projeye 885 öğrenci ile 40 civarı gönüllü öğretmen katıldı. Hedef kitle sadece öğrenciler değil, aileler de var. Aile olmazsa olmaz ve önemli. İnsanlar aldıkça bunu başkalarıyla paylaşacak. Öğrenciler, 'Mesleğin cinsiyeti olur mu', 'Yılan-Merdiven', 'Fikir Otobüsleri', 'Toplum Öncüleri' ve 'Örümcek Ağı' gibi projenin ana teması ile ilgili düşünmeye sevk eden genel etkinliklerin haricinde, öğretmenlerinin de teşvikiyle drama çalışmaları, skeçler ve atölye çalışmalarıyla, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda algılarını geliştirmeye yönelik etkinlikler de gerçekleştirdi. Etkinliklerin gerçekleştirildiği okullarda öğrenim gören öğrencilerin anne ve babalarına yönelik de proje kapsamında seminer verildi."

Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilme Projesi Ekip Lideri Fatma Özdemir Uluç da, proje kapsamında yedi ilde çalışmaları geride bıraktıklarını, Samsun'dan sonra Mardin, Malatya ve Karaman'da yapılacak eğitimler sonrası projenin 19 Eylül 2016'da sona ereceğini söyledi.



DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)