adscode
adscode

9 günlük bayram tatili

Bayram tatili, durduk yerde bir haftaya çıkıverdi. Oysa her yıl son dakikaya kadar beklenir ve tatilcilere dokuz doğurtturulurdu.

9 günlük bayram tatili
Milliyet Diyalog

Bu erken karar, umarız hem seyahat severler hem de turizmciler için keyifli bir sezonun geçmesine vesile olur.


9 günlük tatilden oteller, tatil köyleri, restoranlar, kara, deniz, havayolu şirketleri başta olmak üzere sektörün tüm paydaşları çok memnun. Ama sanki aynı memnuniyeti, tatilcilerde göremiyoruz. Çünkü hemen her şeyin fiyatı, daha şimdiden katlanmış durumda. Görünen o ki, fiyatlar daha da artacak ve son dakikaya kalanları, yüklü faturalar bekleyecek...

Keşke herkesi koruyan, kollayan adil bir sistem olsa ama nerdeee!..

Göcek’e de kıymayalım!

Fethiye’den Dalaman’a geçerken, Göcek’e uğradık. Panayır yeri gibiydi. Sezon öncesi hazırlıklar nedeniyle dedik ama günübirlik tur otobüslerini görünce, eyvah eyvah çektik.

Gelmesinler mi, elbette gelsinler, yeni binalar yapılmasın mı elbette yapılsın, tekne turları konulmasın mı elbette konulsun ama her şey bir plan ve program çerçevesinde olmalı.

Kuşadası, Bodrum, Marmaris, Alaçatı, Datça, Didim, Çeşme, Erdek, Harbiye, Urla, Cunda ve İstanbul’un o güzelim adalarını ve daha pek çok turistik beldemizi böyle öldürdük. Fethiye, Alanya, Erdemli gibi bazı kentlerimiz ise o noktaya gelmemek için hâlâ direniyorlar ama nereye kadar?

Kentler büyümeli ama nereye kadar? Bu soruyu, artık herkes birbirine sormalı ama bir de muhatabı olmalı.

Dünya mirası olan bu kentlerimiz ranta kurban olmamalı!..

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)