adscode
adscode

A dan Z ye 2013 Yapımı Yerli Yabancı Tüm Filmler

2013 yılında ses getiren yerli yabancı tüm filmler;

A dan Z ye 2013 Yapımı Yerli Yabancı Tüm Filmler
Haber TV

 

Ruth ve Bob, Teksas'ın suç dolu topraklarında tozu dumana katan bir çifttir. 1970'leringetirdiği bütün kanunsuzluklar, tehditler ve ihanetler onların hayatının bir parçasıdır ve dahası birbirlerine çok âşıktırlar. Bir gün polislerle bir çatışmaya girerler ve Ruth bir polisi vurur. Ama suçu onun yerine Bob üstlenir. 4 sene sonra hapishaneden kaçan Bob, sevgilisi ve kendisi hapishaneyken doğan kızını aramaya koyulur... Yönetmenliğini David Lowery'nin üstlendiği film Sundance, Cannes gibi önemli festivallere konuk olmuş bir yapım. "Duygusal Western" olarak da adlandırılan filmin başrollerini ise Rooney Mara ile Casey Affleck paylaşıyor.


***




Yetenek Sizsiniz yarışmasında birinci olup, seyircilerin gönlünde taht kuran akıllı köpek  Max’in başrol oynadığı filmde, konağında sadık köpeği Max ile birlikte kalan Aliye Hanım, yaşadığı kasabanın tek önemli gelir kaynağı olan zeytinyağı fabrikasının sahibidir. Hayattaki tek varlığı Max ve yeğeni Burhan olan Aliye Hanım, açgözlü yeğeni Burhan'ın bir tuzağına kurban gitmek üzeredir. Burhan ve karısı Şermin Aliye Hanım'ı ortadan kaldırıp mirasını ele geçirmek için, yaşlı kadını kaçırırlar. Ancak hesaplamadıkları bir şey vardır! Max bu kaçırılma anının tek tanığıdır ve sahibini ne pahasına olursa olsun kurtarmak zorundadır. Bu maceralı yolculuk kasabanın diğer ucunda yaşayan küçük Deniz'i de içine alacaktır. 
Filmin başrollerini ise Ani İpekkaya, İnci Türkay, Murat Akkoyunlu, Ataberk Mutlu,  Hande Katipoğlu ve Burçin Bildik gibi bir çok tanınmış isim paylaşıyor.





***


Çocuk filmi 
Altı yaşındaki Ayas'ın başından geçen maceraları konu alan filmde, Ayas'ın akrabalarıyla dolu apartımanına ve İstanbul sokaklarında yaşadığı eğlenceli maceralara konuk oluyoruz. Film, seyirciyi Ayas'ın en sevdiği arkadaşları olan kuzenleri Mustafa ve Özgür'ün yanısıra annesi ve babası başta olmak üzere tüm ailesiyle tanıştırıyor ve geleneksel sokak kültürü ve oyunlarına davet ediyor.
Ayas, Türkiye yapımı ilk animasyon çocuk filmi olma özelliğine sahip. Çizgi film karakteri Pepe'nin maceralarına ele alan çizgi film serisinin yaratıcısı olan Düşyeri Çizgi Film Stüdyosu'nun yapımını yürüttüğü projenin başında şirketin kurucusu Ayşe Şule Bilgiç yer alıyor.




***



Katniss Everdeen’in Peeta Mellark ile birlikte 74. Geleneksel Açlık Oyunları’nı kazanmalarıyla birlikte güvenli bir şekilde eve dönmeleriyle başlıyor. Kazanmak, geriye dönüp ailelerini ve yakın arkadaşlarını bırakmaları ve Zafer Turu’nu gerçekleştirmeleri anlamına geliyor. Katniss’in bir isyanın patlamak üzere olduğunu hissetmesinin yanısıra; Capitol, Başkan Snow 75. Geleneksel Açlık Oyunları’nı (Çeyrek Asır Oyunları) hazırlarken halen kontrolü elde tutuyor – fakat bu oyun, Panem’i sonsuza dek değiştirecek.



***




Ferhat ve Zeynep, birlikte çok güzel bir hayat kurmuşlardır. Birbirlerini çok sevmektedirler. Ferhat saygın bir şirkette gelecek vadeden satış temsilcisidir.  Ferhat çalıştığı şirketin organize ettiği bir iş toplantısı için birkaç çalışma arkadaşı ile Antalya’ya uçak ile gidecektir. Zeynep ile evlendiklerinden beri ilk ayrı kalışlarıdır.
Antalya'daki ilk gece, Ferhat, Nazlıgül ile karşılaşırlar. Bu kız, Ferhat'ın uzun yıllar önce ayrılmak zorunda kaldığı ilk aşkıdır. İlk gençliklerinde efsanevi bir aşk yaşamışlar, birbirlerini çok sevmişlerdir. Ancak, Nazlıgül'ün annesinin sevgilisi, aşıkların birbirlerinin izlerini kaybetmesini sağlamıştır.  Ferhat karısını sevmektedir ve karısını aldatmaya hiç niyeti yoktur. Ama şimdi karşısındaki Nazlıgül'dür. Ya da şimdiki adıyla Nazlı. İlk aşkı. 






***






8 yaşına kadar hayatla ilgili hiçbir şey bilmeden yaşayan Ela ile aynı durumdaki ablasını trajik bir biçimde yitirdikten sonra hayatını engellilere adayan Mahir Hoca'nın yollarının kesişmesiyle siyahtan beyaza giden bu yolculuğunda sadece bir kelimeye yer yoktur: İmkansız. Film, Mahir Hoca'nın karanlığın içindeki Ela'nın elinden tutarak onu üniversite sıralarına kadar taşıyışını ve Ela'nın umut ve vefa hikayesini anlatıyor. 
Benim Dünyam; sadece karanlığı görebilenlere, karanlığın anlamını baştan yazdıranların hikayesidir.
Benim Dünyam filminin, 2005 Hindistan yapımı Black filminin uyarlaması olduğu, filmin yapımcıları tarafından doğrulandı ama film uyarlama(version) değil yeniden çekimdir(remake).






***



Behzat Ç.’nin yokluğunda Cinayet Büronun başına Himmet adında bir Başkomiser atanmıştır. İçişleri Bakanının öldürülmesi teşkilatta büyük bir çalkantıya yol açınca Himmet de bunu kendi açısından bir fırsata dönüştürmeye karar verir ve ekibini Terörle Mücadeleye yardımcı olmaya yönlendirir. İçişleri Bakanı öldürülmeden önce Cinayet Büro ekibi Hakkı adında bir bakkalın ve Alman Konsolosluğunda görevli Hans adında bir Almanın cinayeti üzerinde çalışmaktadır. Alman Hükümeti, cinayete gözlemci olarak Ulrike adında bir polisini görevlendirmiştir. Başkomiser Himmet, bakkal ve Almanın cinayetlerine öncelik vermez. Tahsin de bu cinayetlere bakması için Behzat Ç.’yi geçici olarak göreve çağırmaya karar verir. Ancak Behzat Ç. kararsızdır…

***



Ergenlikten yetişkinliğe geçen sevgili çocuğunuz bir gün sizi karşısına alıp, kendisiyle ilgili bilmediğiniz bir gerçeği açıklıyor. "Benim cinsel kimliğim senin dışarıdan gördüğün gibi değil" diyor ve sizden anlayış bekliyor. Sırf cinsel kimliğini farklı hissediyor diye biricik evladınıza kızabilir misiniz? Onu suçlar mısınız? Bir insan cinsel kimliği fiziki görünüşünden farklıysa suçlu mudur? Türkiye'den 5 ailenin katılımıyla hayata geçirilen belgesel projesi lezbiyen, gey, biseksüel ve trans çocuklarının hikayelerine bu sefer anne-babaların gözünden bakıyor. 
Ebevyenlerin ve çocukların hissettiği inkar, travma, çaresizlik, korku, utanma ve kabullenme insani duygular itiraf öyküleriyle beyazperdeye yansıyor. 
Yönetmenliğini belgesel sinemacı ve akademisyen Can Candan'ın üstlendiği yapım, homofobinin ve transfobinin karşısına çıkabilecek en güçlü direnişin yine aile desteği olduğunu ispatlar nitelikte.




***







***






***

C
Celal ile Ceren
Çılgın Hırsız 2
CM101MMXI Fundamentals
Crood’lar (film, 2013)
D
Dabbe: Cin Çarpması
Dallas Satınalma Klübü
Demir Adam 3
Diana (film)
Doğal Kahramanlar
Dünya Savaşı Z
Düğün Dernek








***


E
Efsane Beşli
El-Cin
Elysium (film)
En İyi Teklif
Eve Dönüş: Sarıkamış 1915
F
Felekten Bir Gece 3
Ferahfeza (film)
G
G.D.O. KaraKedi
Getaway
Günah Tohumu 3








***



H
Herkes Ölecek
Hile Yolu
Hititya: Madalyonun Sırrı
Hızlı ve Öfkeli 6
Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları
Hükümet Kadın
I
Inside Llewyn Davis
J
JOBS







***



K
Kanunsuzlar (film,2012)
Karaoğlan (film, 2013)
Kelebeğin Rüyası
Göster Gününü 2
Kimlik Hırsızı
Kızım İçin
Kod Adı: Olympus
Komik Bir Aşk Hikayesi
Korku Seansı
Küf (film)
L
Lanetli Kan (film, 2013)
M
Mama (film, 2013)
Man of Tai Chi
Maskeli Süvari
Mc Dandik
Muhteşem Gatsby (film, 2013)
Mutlu Aile Defteri






***



N
Not Another Happy Ending
O
Oblivion (film, 2013)
October November
Osman - Bir Deli Oğlan
P
Paranoya (film, 2013)
Parlak Günlere Doğru
Pasifik Savaşı (film)
Percy Jackson and the Olympians: The Sea of Monsters
Mahkumlar
R
R.I.P.D.
Riddick (film)
Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda

R (devam)
Rüzgar Yükseliyor
S
Sabit Kanca
Sarı Siyah (film)
Saroyan Ülkesi
Selam (film)
Side Effects (film)
Sihirbazlar Çetesi
Stalingrad (2013 film)
Star Trek Into Darkness
Suç Çetesi







***

T
Taş Mektep
The Bling Ring
The East (film)
The Wolverine
The World's End (film)
Thor: The Dark World
Turbo (film)
Tamam mıyız?

U
Umut Üzümleri
Ustura Dönüyor
W
Warm Bodies (film)
Waverly Büyücüleri : Alex vs. Alex
The Wolf of Wall Street (2013 film)
Y
Yerçekimi (film)
Yılın Savaşı
Yozgat Blues
Z
Zafere Hücum
Zor Kazanç
Zorlu İkili (film)
Zulu (film, 2013)
Ç
Çanakkale: Yolun Sonu
Çelik Adam
Çocuk Pozu
Ö
Öyle Sevdim Ki Seni (film)
İ
İrfan
Ş
Şeytan-ı Racim
Şirinler 2




 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)