adscode
adscode

AES'ten Suriye sınırında eğitim için acil eylem planı

Anadolu Eğitim Sendikası (AES), Suriye sınırına komşu iller başta olmak üzere "eğitim kurumları" özelinde alınması gereken önlemlere ilişkin acil eylem planı hazırladı.

AES'ten Suriye sınırında eğitim için acil eylem planı
Sendikalar
Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Cansel GÜVEN'in konuya ilişkin açıklaması:

Ülkemizin terörle mücadele süreci on yıllara dayansa da, son bir yılda bölgesel ve küresel anlamda daha sık ve daha ciddi tehlikeler yaşandığı bir gerçektir. Mücadele alanını eğitim üzerinden yürütmekte olan, siyaseten bağımsız yapıdaki sendikamız; terörle mücadelenin önemli ve vazgeçilmez ayaklarından birinin eğitim olduğuna inanmaktadır. Bu kapsamda, sendikamız tarafından, özellikle Suriye sınırına komşu iller başta olmak üzere "eğitim kurumları" özelinde alınması gereken önlemlere ilişkin acil eylem planı hazırlanmıştır.

Halen Kilis'te, 120 Bin mülteci nüfusu ile birlikte 84 bin yerleşik insanımız hemen her gün sınır ötesinden fırlatılan roketlerin gölgesinde yaşamaktadır. Can kayıpları artarken en yaşamsal faaliyetler gibi, eğitimi de sürdürmek güçleşmektedir. 18 Ocaktan bu güne kadar Suriye tarafından gelen roketler sebebiyle aralarında çocukların da bulunduğu 20 kişi hayatını kaybederken, 70'in üzerinde vatandaşımız da yaralanmıştır. Okul sıraları boş, sokaklar korku ve panik içindedir. Öğretmen başta olmak üzere diğer kamu çalışanlarının da can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle rapor alarak şehri terk etmeleri de ayrı bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Terör olayları sonucu, Kilis'te birçok sınıf boş kalmıştır. Okula giden çocuklar da okulların kuzey cephesindeki sınıflarda ve pencere kenarından uzakta eğitim görme gibi olağanüstü koşullarda eğitim ve öğretimini sürdürme çabasındadır.

Çocukların okula gelememesi başlı başına ele alınması ve mutlak suretle çözülmesi gereken bir problemken, bundan kaynaklı başka sorunlar da ortaya çıkmıştır. Çocuklar okula gitmediği için alınan ilk önlem bütün sınavları bir ya da iki güne toplamak olmuştur. Bilgimiz dahilinde bazı okullarda Öğrenciler aynı gün, yönetmeliğe aykırı bir şekilde 8 ayrı dersten sınava girmişlerdir. Bu zor şartlar nedeniyle TEOG ve YGS'ye giren öğrenciler dezavantajlı duruma düşmüşlerdir.

Ayrıca Kilis Üniversitesindeki öğrencilerin birçoğunun kayıt dondurarak bölgeyi terk ettikleri tarafımızca tespit edilmiştir.

Bir eğitim sendikası olarak, sınırımız içinden veya dışarıdan gelen terör tehdidini bitirecek kudret elimizde olmasa da EĞİTİM cephesinde, bölge öğretmenlerini, öğrencilerini koruyabilecek, "eğitimden" beklenen hedeflere ulaşmamızı kolaylaştıracak raporumuzu, çözüm önerilerimizle beraber bakanlığımıza, İçişleri Bakanlığına, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna ve İçişleri Komisyonuna sunmuş bulunmaktayız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 7/5/2016

Anadolu Eğitim Sendikası Kilis Raporu ve Eğitime Dair Çözüm Önerileri

 




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)