adscode
adscode

Akıllı Telefonların Batarya Sorunu Çözüldü!

StoreDot firmasının geliştirdiği yeni teknoloji sayesinde akıllı telefonunuzun bataryası 30 saniyede dolacak!.

Akıllı Telefonların Batarya Sorunu Çözüldü!
Bilim Teknoloji
İsrailli teknoloji firması StoreDot akıllı telefonların temel problemini kökten çözebilecek bir teknoloji geliştirdi. Buteknoloji telefonunuzun bataryasını sadece 30 saniyede tam kapasiteye getirebiliyor. Elektrik ile çalışan bir araba ise dakikalar içinde tamamen şarj edilebiliyor.

Tel Aviv 'de düzenlenen 2014 Microsoft ThinkNext Conference 'da bu yılın başlarında ortaya çıkarılmış olan bu teknoloji artık tamamen çalışıyor. StoreDot firması tarafından üretilen özel bir batarya sayesinde çalışan bu teknoloji yüksek gerilimler ve alçak gerilimler arasında geçişi sağlayan transformatör ile çalışıyor. Yani kısaca evimizde kullandığımız elektriğin bizim kullanımımıza sunulana kadar geçirdiği evreler bu batarya içinde küçültülerek kullanılmış diyebiliriz. Bu gelişmiş batarya sayesinde saniyede 360 amper akım bataryaya doğrudan aktarılabiliyor. Kulağa çok fazla geliyor olsa da bu durum transformatörler ile yapılıyor ve oldukça güvenli. Şirket tarafından hazırlanan ilk örnek batarya Galaxy S4 üzerinde denenmiş ve telefonun tam kapasitede şarja sadece 26 saniyede ulaştığı görülmüş. StoreDot firması ürünlerinin şu an hazır olduğunu ve Reklam faaliyetlerine 2016 yılında başlayacaklarını düşünüyor. Bu yeni teknoloji bataryaların 2017 yılında yeni nesil cihazlarda kullanılabilmesi için daha ince bir tasarım ile yeniden tasarlanacağı da gelen bilgiler arasında.

Araştırmalara göre StoreDot firmasının ürettiği bu batarya şu an kullanılan batarya teknolojisine göre 150 dolar daha fazla maliyete sahip. Ancak yapılan geliştirmelerle ve geri dönüşüm faaliyetleri ile bu maliyetin aşağı çekileceği düşünüyor. Bütün kullanıcıların çözülmesini beklediği batarya sorununun önümüzdeki 3 yıl içinde çözülmesi an meselesi diyebiliriz.

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)