adscode
adscode

AÖF ve KPSS Haberlerinin Yeni Adresi

Yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesine ilişkin en son haberler ile binlerce mezunu ilgilendiren KPSS duyuruları yenilenen eğitim sitesi gribilge.com'da…

AÖF ve KPSS Haberlerinin Yeni Adresi
Türkiye'den Haberler
Yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesine ilişkin en son haberler ile binlerce mezunu ilgilendiren KPSS duyuruları yenilenen eğitim sitesi gribilge.com'da yer alıyor.

2016 yılında artık sınav sonuçlarını maillere göndermeye başlanacak olan AÖF sınavları 12-13 Aralık tarihlerinde yapılacak olan vizelerle başlayacak, dönem sonu sınavları ise geçen yıl ile benzer bir zamanda 23-24 Ocak 2016'da gerçekleştirilecek. 2 Kasım itibariyle bazı AÖF dersleri, yüzyüze yapılacak olan Akademik danışmanlık kurslarıyla verilecekken, öğrenciler sınavlarına e öğretmen portalını kullanarak hazırlanabilecekler.

AÖF 2016 sınavlarında sorumlu olunan üniteler geçen yıl olduğu gibi, vizelerde tüm ünitelerin yarısı, finallerde ise ünitelerin hepsi şeklinde olacak. Ülkemizde üç üniversitede yer alan AÖF'ün öğrenci sayısı yeni mezunlarla birlikte gittikçe artarken, üniversite hayatı boyunca farklı bir bölüm okumak isteyen öğrencilere imkan sağlanıyor.

2015 kpss *  

2016 Yılında Memur Adaylarını Bekleyen KPSS Sınavları

KPSS, düşük sayıda alım yapılmasına rağmen hala memur olmak isteyenler için en önemli sınav olma niteliğini koruyor. Çiftli yıl olması nedeniyle bu yıl oldukça fazla KPSS sınavı ile karşı karşıyayız. Önlisans, lisans, lise mezunları bu yıl farklı sınavlara girerken, öğretmenleri alan bilgisi sınavı bekliyor aynı zamanda DHBT ile Diyanet'e giren adaylar teste tabi tutulacaklar. Tüm bunlara engelliler için yapılan eKPSS'yi de ekleyebiliriz.

Öğretmenlik ve planlı diğer yerleştirmelerin dışında 2015 yılının son merkezi yerleştirmesi 16 – 25 Kasım 2015 tarihleri arasında yapılacak. DPB'nin açıklamalarına göre 2015/2 yerleştirmelerinde toplam 2.159 kadro ve pozisyona yerleştirme yapılacakken, bu sayı atanmayı bekleyen bir çok aday için, hayal kırıklığı yarattı.

Öte yandan öğretmen atamaları konusu geçerliliğini seçim sonrası dahi koruyor. KPSS atamalarından bağımsız olarak MEB tarafından yapılan atamalar, şubat ayında gerçekleştirilecek ve toplam 30 bin öğretmen alınacak. MEB'in öğretmen alımları bazı memur adayları tarafından eleştirilirken, kurumun açığı kısa sürede kapatılacak gibi görünmüyor.

2016 yılına eğitim haberleri, sürekli güncellenen öğrenci dostu sitemizden takip edebilirsiniz. Sürekli bir değişim içerisinde olan eğitim, günümüzde kişinin tüm yaşamını belirleyici bir role sahiptir, sadece bu da değil elbette eğitim bir nesli yönlendiren unsurlardan biridir. Sınavlarda başarılar dileriz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)