adscode
adscode

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’ndan sözleşmeli öğretmenliğe destek

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yücel, öğretmen atamalarının tamamının sözleşme kapsamında yapılması kararının çok doğru ve çok önemli olduğunu söyledi.

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’ndan sözleşmeli öğretmenliğe destek
Eğitim
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın öğretmen atamalarının tamamının sözleşme kapsamında yapılacağını açıklamasının ardından konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yücel, alınan kararın çok doğru ve çok önemli olduğunun altını çizdi.

HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Yücel, artık daha kaliteli bir eğitim için ‘Yetkin Öğretmenler'in yetişebileceğini belirterek, “Öğretmenlerin sözleşmelerinde yapmaları gerekenler ve çalışma koşulları bütünüyle önceden adaya söylenmeli ve açıklanmalı. Eğitimin dinamik yapısı ile birlikte öğretmenlerin değişimlere göre kendilerini yenilemeleri ve bakanlığın belirttiği müfredatları düzgün bir şekilde işleyebilmeleri için bazı eğitim sertifikalarını almaları zorunlu olmalıdır” dedi. Öğretmenlik mesleğinin toplum için hayati önemde olduğunu belirten Yücel “Şimdiye kadar Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenleri hep kadrolu olarak seçti, atadı. Bu öğretmenlerden Cumhuriyet tarihi boyunca başarısızlık sebebiyle sınıftan alınan veya geliştirme amacıyla tekrar eğitime alınan olmadı. Bunu düşünmek gerekiyor. Bu öğretmenler içinde herkes çok başarılı ise neden eğitimin çıktıları iyi değil. Ya da bizim sistemimiz hantallık, ve gelişime kapalılık yaratmaktadır. Bu açıdan her iki tarafın gelişimine uygun sözleşmeli öğretmenlik sisteminin doğru olduğunu düşünüyorum” dedi.

PERFORMANS ÖNEMLİ

Sözleşmeli öğretmen kültürünün oturması ile birlikte ileride illerin, ilçelerin hatta okulların bile kendi kadrolarını kendilerinin belirleyebileceğinin altını çizen Yücel, “Sonuç olarak da ortaya performasa dayalı bir çalışma çıkacaktır. Tabii ki bu politikada öğretmenlerimiz mağdur edilmemesi için önlemler alınmalıdır. Öğretmenlerimizin hakları ve hukukları garanti altına alınmalıdır” dedi.
 
SÖZCÜ

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)