adscode
adscode

'BAKAN BEY ELİNİ ÖĞRETMENLERİN CEBİNDEN ÇEK'

ATASEN; BAKAN BEY ELİNİ ÖĞRETMENLERİN CEBİNDEN ÇEK

'BAKAN BEY ELİNİ ÖĞRETMENLERİN CEBİNDEN ÇEK'
Eğitim
Türkiye genelinde yaklaşık 800 bin öğretmenin ek ders ücreti mağduriyeti, Bakan Avcı döneminde de devam ediyor.
 
Öğretmenler, Kurban Bayramı tatilinin son iki gününün hafta içine denk gelmesi nedeniyle yalnızca o günlerin değil tümden o haftanın ek ders ücretini alamayacak. Buna göre öğretmenlerin ücret kaybı, kişi başına ortalama 150 TL'den toplam 135 milyon lira olacak.

Türkiye genelinde yaklaşık 800 bin öğretmen, 2009'da çıkan yönetmelik nedeniyle Kurban Bayramı'nda da maddi zarara uğrayacak.

Hüseyin Çelik'in Milli Eğitim Bakanı olduğu dönemde çıkarılan yönetmelik nedeniyle öğretmenlerin ek ders ücreti mağduriyeti devam ediyor.

2009'a kadar öğretmenlerin ek ders ücreti günlük hesaplanıyordu. Ancak 'MEB Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın 16'ncı maddesinin uygulama biçimi, haftalık değerlendirmeye dönüştürüldü. Yani bir öğretmen haftanın 1 günü rapor aldıysa diğer günlerde derse girse bile o hafta için ek ders ücretini alamıyor. Aynı şekilde resmi tatillerde de durum böyle. Resmi tatil hafta içi bir güne denk geliyorsa öğretmen diğer bütün derslere girse bile bütün haftanın ek ders ücreti kesiliyor.

Bu Kurban Bayramı'nın üç ve dördüncü günleri olan 6 Ekim Pazartesi ve 7 Ekim Salı'nın (2014)resmi tatil olması nedeniyle, haftanın geriye kalan diğer üç gününde öğretmenler derslerine girse bile haftanın hiçbir ek ders ücreti ödenmeyecek.

Uygulamanın öğretmenler açısından büyük bir mağduriyete yol açtığını belirten Atasen Genel Merkezi, "Böyle bir bayram olabilir mi?" diye sordu.

Ata Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası, "Çalıştığı halde ücretinin verilmediği başka bir meslek grubu var mı?" diye de soran Atasen, söz konusu yönetmeliğin değiştirilmesi için "Bakan Bey elini öğretmenlerin cebinden çek!" diyerek çağrıda bulundu.
 
Türkiye'deki yaklaşık 800 bin öğretmenden 100 bini meslek, 300 bini sınıf ve 400 bini de branş öğretmeni olarak görev yapıyor.

ATASEN
Ata Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası
www.atasen.org.tr
www.facebook.com/ATASENDIKA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)