adscode
adscode

Başarılı Projeler için Anahtar Faktör: Planlama

İş Analizi ve Proje Yönetim Metodolojileri Eğitimleri ile kaynakları verimli kullanın, doğru ve kaliteli projelere imza atın!

Başarılı Projeler için Anahtar Faktör:  Planlama
Türkiye'den Haberler
Herkesin bir iş fikrinin olduğu günümüzde, bir iş fikrinin seçilerek projeye dönüştürülmesi ve hayata geçirilmesi, bir anlamda aynı kaynaklarla yapılabilecek başka birçok projenin tercih dışı bırakılması anlamına geliyor. Kaynakların doğru kullanılması için, planlama ve etkili iletişim ile sürdürülebilir ve başarıları ölçülebilir projeler gerçekleştirmek sanıldığının aksine hiç de zor değil.

İş fikrinin doğru şekilde analiz edilerek projelendirilmesi, kaynakların da etkin ve yerinde kullanılmasını sağlar. İş Analizi ve Proje Yönetim Metodolojileri Eğitimleri'nin odak noktası olan 'doğru planlama' ve 'etkin kaynak yönetimi' ile proje bütçesinde ön görülemeyen yüksek artışlar, proje zaman planındaki gereksiz sarkmalar ve proje kapsamındaki değişiklikler engellenebilir.

Planlama safhasını hızlıca geçip, bir an önce iş yapmak ve çıktıları görmek isteyen organizasyon ve yöneticilerin sayıca çok olduğu günümüzde, fikir aşamasından, ürün ya da hizmetin ortaya çıkış aşamasına kadar tüm sürece hakim olan Profesyonel İş Analisti ve Profesyonel Proje Yönetici'leri sayesinde başarılı olarak tamamlanan projeler fark yaratmakta ve projelerde doğru planlamanın önemine dikkat çekmektedir. Projenin ve ürünün başarısı için kaynakların doğru yönetilmesi kritik önem taşıdığından iş fikrinin analizini yapan, kullanıcı gereksinimlerini belirleyen İş Analistleri ile, fikrin projeye dönüşmesinden sonraki süreçleri yöneten Proje Yöneticileri, iş fikrinin hayata geçirilmesi aşamasında kaynakların doğru ve verimli kullanılması amacını gözeterek çalışırlar.

Kapsam, zaman, maliyet, iletişim, insan kaynakları, risk, kalite, paydaşlar gibi konuların proje süresince nasıl yönetileceği, nasıl izleneceği, hangi çalışmaların nasıl yapılacağı, hangi metodoloji ve araçların kullanılacağı gibi birçok konuyu içeren detaylı bir "proje yönetim planı", projede olası bir kaos ortamını önleyecektir.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)