adscode
adscode

Beceri odaklı eğitim

Çocukların oyun hakkını elinden almayan, beceri odaklı eğitimi benimsediklerini ifade eden Fide Okulları Genel Müdürü Ali Koç, “Başarının sırrı iyi öğretmendir. Öğrenci öğretmenini severse başarılı olur”…

Beceri odaklı eğitim
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredat ile sürekli kafa karıştırmasına rağmen özellikle özel eğitim kurumlarında birbirinden farklı uygulamalarla farkındalık oluşturuluyor. Amacımız eğitime yenilikçi bir bakış açısı getirmek diyen Fide Okulları Kurucu Genel Müdürü Ali Koç, dünyanın örnek aldığı Finlandiya' modelini örnek alarak yeniden yapılandırdıklarını söyledi. “Çocukların oyun hakkını elinden almayan, akademik değil beceri odaklı bir eğitim felsefesini benimsiyoruz” diyen Ali Koç, Fide'nin modelini SÖZCÜ'ye anlattı ve sistem ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

HER ÖĞRENCİ BİR FİDE

“Öğrencilerimiz bizim için birer fide” diyen Ali Koç, bugünün çocuklarının eskisine göre imkanlarının daha çok artmasına, estetik açıdan yüksek kalitedeki fiziksel mekanlara sahip, daha yüksek teknolojik imkanlarla donanmış ortamlarda eğitim görmelerine rağmen, yapamayacaklarına ve başaramayacaklarına inandırıldıklarına dikkat çekiyor.


Koç, “Bunun tam aksi yönde bir anlayışla kurgulanmış Fide Okulları, öğrencilere yapabileceklerini, başarabileceklerini, dahası yaşayarak öğrenmeleri gerektiğini öğreten bir felsefeyle hareket ediyor. Dünyanın örnek aldığı eğitim sistemi olan Finlandiya eğitim sisteminin de ana felsefesini oluşturan bu yaklaşımın merkezinde bugün olduğu gibi öğrenci değil, tıpkı Köy Enstitüleri'nde olduğu gibi öğretmen yer alıyor” dedi. Fide Okulları'nın en önemli felsefelerinden biri öğretmen odaklı eğitim. “Eğitim sistemindeki tabuları yıkarak, eğitim sistemindeki mevcut bakış açısını değiştirmeyi hedefliyoruz. Başarının sırrı iyi öğretmendir. Öğrenci öğretmenini severse başarıyı yakalar. Mutluluğu bulaştıran kişi öğretmenlerdir” diyen Ali Koç, Fide Okulları'nın bir diğer önemli farkının ise akademik odaklı eğitimden ziyade beceri odaklı eğitim felsefesi olduğunu söyledi.

“Büyük bir rekabetle ve hırsla yetiştirilen çocuklar, büyük bir rekabetle ve hırsla çalıştırılan öğretmenler kültürünün dışında bir kültür yaratmak istiyoruz diyen Koç, “Akademik odaklı bir okul olursanız, her sınıfın bir tane birincisi olur. Diğerleri kaybeder. Çünkü en değerli şey akademik başarıdır. Beceri odaklı bir okul olursanız, kimi bahçede becerisiyle öne çıkar, kimi sporda, kimi bir atölyede becerisiyle öne çıkar, kimi akademik becerisiyle. O zaman çocuklar der ki: ‘Hepimizin başka bir zenginliği ve rengi var'. O zaman çocuklar çok yönlü büyürler. O zaman aslolan rekabet olmaz” diye konuştu.

TENEFFÜSLER 15 DAKİKA

Okullarda teneffüs saatlerinin çok kısa olduğunu ifade eden Ali Koç, cezaevlerinde mahkumların çocuklardan daha fazla teneffüs yaptıklarına dikkat çekerek, “Ne yazık ki cezaevleri ile okullar birbirine benziyor. Biz bunu yok ettik. Çocuklar oyun oynarken bütün duygularını harekete geçirir, hayata dair bütün kavramları aynı anda ortaya koyar. Merak, öğrenme, hırs, mutluluk, özgürlük, paylaşım gibi bütün kavramlar en rahat oyun oynadıkları zaman ortaya çıkar. Bu yüzden teneffüslerimizi uzun tutuyoruz. Bu sayede çocuklar okulu çok seviyor. Farkında olmadan yaşama dair birçok bilgiyi oyun oynarken öğreniyorlar” dedi.

2 SAAT ATÖLYE EĞİTİMİ

Fide Okulları'nın en önemli farklarından biri de atölyeleri olacak. Fideli çocuklar, günlük hayatın içinden kopmadan, kodlama, tasarım, maker&işlik, beden, görsel sanatlar, drama, masal gibi başlıklardaki atölye eğitimlerini de ilkokuldan itibaren müfredat kapsamında alacak. Çocuklar hergün 2 saat atölye eğitimi alacak.

SINAV YOK, EV ÖDEVİ YOK

Çocukların okul dışında yaşam kalitesinin düşmemesi için, servis ile uzaklığı 35 dakikayı geçen lokasyonlardan öğrenci kaydı alınmayan Fide Okulları'nda öğrencilere ev ödevi de verilmiyor. Sınav sistemi yerine, değerlendirme sistemi uygulanıyor. Öğrencilerin öğrenme süreçleri ve bu süreçlerin sonuçları değerlendiriliyor, kendilerini geliştirebilmeleri için geri bildirimde bulunuluyor.
 
Sözcü

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)