adscode
adscode

Beden eğitimi dersinin kaldırılmasına tepkiler sürüyor

Meslek ve teknik liselerde beden eğitimi dersinin kaldırılması kararına Diyarbakır’da Eğitim-Sen ile Dicle Üniversitesi öğrencileri tepki gösterdi.

Beden eğitimi dersinin kaldırılmasına tepkiler sürüyor
Eğitim
Eğitim-Sen Diyarbakır şubesi yöneticileri, Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri ile çeşitli okullarda görev yapan öğretmenler, beden eğitimi dersinin kaldırılmasına tepki gösterdi. Yaklaşık 100 kişilik grup, ‘Beden eğitimi dersime dokunma’ yazılı döviz açarak ‘Direne direne kazanacağız’ sloganı attı.

Eğitim-Sen Diyarbakır Şube yöneticisi Mehmet Atlıhan, kararla okullarda binlerce öğretmenin norm kadro fazlası durumuna geleceğini söyledi. Atlıhan şöyle dedi:
"Hak, hukuk diyerek iktidara gelenlerin şuan içinde olduğu durumu bütün kamuoyu biliyor. Bu ülkenin geleceği biz emekçilerin ve gençlerin ellerinde belirlenecek. Felsefe, sosyoloji, resim, müzik ve beden eğitimi dersleri iktidar tarafından olmaması gereken dersler olarak nitelendiriliyor. Bakanlıktan talebimiz şudur. Bir an önce yaptığınız bu yanlıştan geri dönerek beden eğitimi emekçilerinden, öğrencilerinden ve ataması yapılmayan öğretmenlerden özür dileyin."

Öğrenciler adına konuşan Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Cihan Güneri şöyle konuştu:
"Meslek lisesi öğrencileri için ise beden eğitimi dersi özel bir yere sahip. Oyun ve spor çocukların ve gençlerin vaz geçilmez bir parçası. Haftanın her günü çalışan ve üreten bu öğrencilere, 2 saat deşarj olmayı, oynamayı çok gören bu anlayışın biran önce bu akıl almaz yanlıştan dönmesini istiyoruz."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)