adscode
adscode

Bilecik Halk Eğitim Merkezi'nden Yılsonu Sergisi

Bilecik Halk Eğitim Merkezi'nce 2013 2014 eğitim ve öğretim yılında kursiyerler tarafından hazırlanan sergi açıldı.

Bilecik Halk Eğitim Merkezi'nden Yılsonu Sergisi
Eğitim
Bilecik Halk Eğitim Merkezi'nce 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında kursiyerler tarafından hazırlanan sergi açıldı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezi'nde etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, eğitimin çağı ve zamanının bulunmadığını, her dönem her yaşta eğitimin gerektiğini söyledi.

Örgün eğitimle yaygın eğitimi birbirinden ayırmadıklarını ifade eden Vali Nayir, şöyle konuştu:

"Okullarımızdaki eğitimler kadar, kurslarımızdaki eğitimlerde önemli. Kurslarımızda üretici olmanın zevki yaşanıyor. Burada yeni dostlukların ve yeni beraberliklerin tadı çıkarılıyor, bizim beklentimizde bu. İnsanlarımız gelsinler, kurslarımızda üretici olmanın zevkini yaşasınlar. Yeni birliktelikleri ve dostlukları oluştursunlar. Kurslarımız aynı zamanda kültürümüzün, tarihimizin önemli çizgilerini ve renklerini yeni yetişen nesile aktarma aracı oluyor. El emeği göz nuru eserler bir sonraki nesile ancak bu kurslarla kalabiliyor. Temennimiz, kursların artarak devam etmesi."

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Kutlu da eğitimli bir toplum oluşturmanın yolunun bireylerin eğitimle sağlanabildiğini belirterek, "Kişileri eğitim sadece çocukluk ve gençlik dönemlerinde değil hayat boyu devam etmektedir" dedi.         

Kutlu, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında 285 kursa katılan 5 bin 350 kursiyerin katıldığını sözlerine ekledi.

Müzik öğretmeni Ramazan Ergençi'nin Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madenciler anısına yazdığı "Madenci" adlı şiiri okumasının ardından Bilecik yöresine ait "Geçmişten günümüze" mahalli kıyafetlerden oluşan defile sergilendi.

Defilenin ardından, "Dekoratif el sanatları, el ve makine nakış, yöresel el dokuma, dekoratif ev tekstli, giyim üretim teknolojisi ve aşçı yardımcılığı" kurslarına katılan kursiyerler arasında yapılan yarışmada dereceye giren kursiyerlere, Vali Nayir, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, plaketlerini verdi.

Daha sonra Vali Nayir ve beraberindekiler, kursiyerler tarafından açılan sergiyi gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)