adscode
adscode

'Bilgi Üniversitesinde afetler için hazırlanıyoruz'

Sayın Abbas GÜÇLÜ, Sizin bu konuya çok hassas yaklaştığınızı biliyorum. Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu geçen yıl kuruldu. Fizyoterapi- Rehabilitasyon, Hemşirelik, Beslenme- Diyetetik…

'Bilgi Üniversitesinde afetler için hazırlanıyoruz'
Üniversite

Bu hafta Sağlık Bilimleri Yüksekokulu olarak  İSTANBUL MEDİKAL KURTARMA EKİBİ ile işbirliği içinde 5 günlük bir çalışma yapıyoruz.

28 Kasım günü “Afetlerde Sağlıklı Yaklaşımlar Sempozyumu” ile başladık. Santral İstanbul Enerji Müzesinde değişik uzmanlar afetlere yaklaşım yöntemlerini çok başarılı bir şekilde öğrencilerimizle paylaştılar. Kalan dört gün boyunca UMKE nin yaptığı çalıştaylarla öğrencilerimiz Medikal Kurtarma Yöntemleri hakkında fikir sahibi olacaklar. Sabahları teorik dersler yaparken, Öğleden sonraları SANTRAL KAMPÜSÜNDE uygulamalar yapıyor olacağız.

 Bugün öğrencilerimiz  çadır kurmayı öğrendiler.  İki Sahra çadırı kurdular.

Cuma akşamına kadar temel İlkyardım, temel yaşam desteği,temel kampçılık, afet durumlarında hayatı ideme ettirme, fiziki kondüsyon egzersizleri, duvar tırmanma, hasta indirme, telsizle haberleşme gibi zevkli aktiviteler ile  depremler hakkında farkındalık kazanacak  ve bilinçlenecekler. İleri eğitimlerine Bakırköy’deki UMKE merkezde devam ederek Medikal Kurtarma Ekibine katılma şansı ve gururunu yaşayacaklar..

Bilgilerinize sunar, başarılarınızın devamını dilerim.

Prof.Dr.Bilsen SİRMEN

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü.

0532 276 5592


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)