adscode
adscode

Bilişim Eğitimini Neden Her Öğrenci Almalı?

'Bilişim Eğitimini Neden Her Öğrenci Almalı?'

Bilişim Eğitimini Neden Her Öğrenci Almalı?
Eğitim
''Fen Bilimleri eğitimi alan her öğrenci nasıl fen bilimcisi olmuyorsa, bilgisayar bilimleri eğitimi alan her öğrenci de bilgisayar bilimcisi olmayacaktır ama çağın gerektirdiği bilgi birikimine sahip olacaktır...

Teknolojiyi iyi kullanmayı sadece oyun ve facebook'dan ibaret sanan bazı teknoloji okuryazarı olmayan yöneticilerde bilişim eğitimine gerek olmadığı yönünde yanlış algılar mevcut. Neymiş efendim öğrenci isterse kendi üretirmiş, bir derse gerek yokmuş. Böyle bir eğitim bilimleri anlayışı olur mu sorusunun yanı sıra yöneticiler bilgisayar biliminden habersiz mi diye sorasımız geliyor?

Fen Bilimleri eğitimi alan her öğrenci fen bilimci mi oluyor ya da Sosyal Bilimleri eğitimi alan her öğrenci sosyal bilimci mi oluyor da peki ya çağın en gerekli eğitimi bilgisayar bilimi eğitimi neden okullarda verilmiyor? Bilgisayar Bilişimi Eğitimi verilirse herkes gerekli donanıma sahip olarak bu bilimden günlük hayatında en verimli şekilde yararlanır, üretmesinin önü açılır. Bilgisayar bilimine ihtiyaç olmayan sektör var mı? Turizm'de bile en basitinden bir rezervasyon için yazılım sistemine ihtiyaç var, defter tutulmuyor.

ABD Başkanı Obama 2014 yılında şunları söyledi : "Sadece tüketici olmayın. Hayatımızın her anına dokunan bu teknolojiyi öğrenin. Kimse, bilgisayar bilimcisi olarak doğmaz. Ama bilgisayar bilimcisi olmak, korkulduğu kadar zor değildir. Ülkemizi en rekabetçi kılacak olanlar, Amerika'nın gençleridir." 

Siyasetçileri seçim döneminde takip edelim, bu ülkenin kalkınması için bilgisayar bilimleri eğitimini hedefine alan olacak mı?''

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)