adscode
adscode

Bin Aydan Daha Hayırlı Olan Kadir Gecesi

İslam inancına göre Kadir Gecesi, Kuran’ın, Cebrail aracılığı ile Allah tarafından hz. Muhammed’e vahyedilmeye başlandığı gecedir.

Bin Aydan Daha Hayırlı Olan Kadir Gecesi
Türkiye'den Haberler
İslam inancına göre Kadir Gecesi, Kuran’ın, Cebrail aracılığı ile Allah tarafından hz. Muhammed’e vahyedilmeye başlandığı gecedir. Kuran’da doksan yedinci sure olan ve beş ayetten oluşan Kadir Suresinde, bu geceden bahsedilmektedir. Zaten bu nedenle ismi Kadir Suresidir. Kadir, anlam olarak azamet ve şeref anlamına gelmektedir. Burada Kuran’ın Kadir Gecesi’nde indirildiğinden bahsedilmektedir. Ayrıca Bakara Suresinin 185. ayetinde de Ramazan ayında Kuran’ın indirildiğinden bahsedilmektedir. Bu şekilde bakıldığında Kadir Gecesi’nin Ramazan ayında olduğu net olarak anlaşılmaktadır. Kadir Suresi’nde Kadir Gecesi’nden bahsedilmektedir. Kuran’ın bu gecede indiği, bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu açıkça ifade edilmektedir.



Kadir Gecesi Ne Zaman 
Aslında bu noktada kesin bir bilgi söz konusu değildir. Halk arasında yaygın olan Ramazan’ın 27, gecesidir. Bu tarihe ilişkin net bir bilgi yoktur. Hadislere bakıldığında görünen şey, Kadir Gecesi’nin Ramazan’ın son on gününde aranılması gerektiğidir. Özellikle de bu son on günün, tek gecelerinde aranılmalıdır. Buna göre Kadir Gecesi Ramazan’ın;
  • Yirmi bir,
  • Yirmi üç,
  • Yirmi beş,
  • Yirmi yedi,
  • Yirmi dokuz olan gecelerinden biri olabilmektedir. Bu açıdan bakıldığında Kadir Gecesi’nin sabit bir gece olmadığı görülmektedir. İslam nebisi bile tam günü bilmemekte, sadece son on gün ve tek geceleri müminlere tavsiye etmiş halde bulunmuştur.
Bu geceye ait herhangi özel bir ibadet bildirilmemiştir. Fakat bin aydan daha hayırlı olan bu gece, kişinin kendini sorgulaması, davranışlarını gözden geçirmesi ve tövbe etmesi için en mübarek gecelerden biridir. Kişi Allah’tan bol şekilde af dilemelidir. Kendine temiz bir sayfa açarak, tövbe etmelidir. Sizler de Kadir Gecesi’nin zamanını öğrenmek ve daha pek çok faydalı bilgiye ulaşmak için www.nezaman.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Dilediğiniz kutsal gecenin zamanına bakabilir ve pek çok faydalı bilgiye erişebilirsiniz. Kadir Gecesi’nin ve diğer kutsal gecelerin zamanlarına bakabilir, tarihlerini öğrenebilir ve merak ettiğiniz şeylerin cevaplarına ulaşabilirsiniz. Bilmek ve öğrenmek istediğiniz tarihe ulaşmak, bu adres sayesinde çok kolay olmaktadır. Aynı zamanda faydalı bilgilere ulaşmak da mümkündür. Bu nedenle dilediğiniz anda ve dilediğiniz tarih için bu siteyi ziyaret edebilirsiniz.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)