adscode
adscode

Bu kez yanlışsız bir sınav mümkün mü?

​TEOG’da sona geliniyor. İkinci dönem sınavları bu hafta içerisinde gerçekleşecek ve ondan sonra da çok daha eziyet verici olan tercih ve kayıt maratonu başlayacak...

Bu kez yanlışsız bir sınav mümkün mü?
Milliyet Diyalog
Peki, çarşamba ve perşembe günü gerçekleşecek oturumlarda, bu kez tartışmasız, yanlışsız, mahkemesiz bir sınav gerçekleşecek mi? Evet demeyi çok isterdik! MEB, umarız bu kez soruları, öğrencilerin önüne koymadan önce, bir kez gözden geçirir ve öğrenciler nezdinde kaybettiği güveni yeniden sağlar...

Soruların güvenlik gerekçesiyle hatalı düzenlendiğini söylemek hiç inandırıcı değil. Soru bankasına atılmadan önce olduğu gibi sınav öncesinde de çift kontrol sisteminden geçirilebilirler. Eğer bu yapılıyor da hâlâ yanlış soru soruluyorsa, işte o zaman, bunun mazereti olamaz.

Kendileri, aylarca süren hazırlık ve defalarca süren kontrollerden sonra bile hata yapıyorlarsa, aynı soruyu bir, iki dakika içerisinde doğru anlayıp, doğru çözüp, cevap kâğıdına doğru işaretlemelerini beklemek abartılı olmuyor mu?

Bu arada ısrarla, birinci sınavdaki yanlışlar soruluyor. Pek çoğu hâlâ yargı aşamasında ve davalar henüz sonuçlanmadı. Sonuçlansa da bir şey değişmeyecek çünkü yanlış olduğu gerekçesiyle iptal edilen her soru doğru kabul edilecek.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)