adscode
adscode

Bugün var yarın yok

​GİYİLEBİLİR teknolojilerin ilk örneklerinden biri olan Google’ın akıllı gözlüğü ‘Google Glass’, ilk kez satışa çıkıyor.

Bugün var yarın yok
Bilim Teknoloji
15 Nisan’da sadece bir günlüğüne satışa çıkacak olan akıllı gözlük, Türkiye’de dahil olmak üzere kredi kartı ödemesiyle internetten dünyadaki tüm kullanıcılara sunulacak. İlk perakende satışına çıkacak olan akıllı gözlüğü Türkiye’deki tüketiciler, salı günü saat 19.00’dan, Avrupa'dakiler ise 18.00'den itibaren satın alabilecek.

Gözlüğün fiyatı ise 1500 dolar olacak. Ancak her 1500 doları gözden çıkarak Google Glass’a sahip olamıyor. Çünkü Google, gözlüğü satın alacak kullanıcıların teslimat adresinin mutlaka ABD’de olmasını istiyor.

Akıllı gözlüğü satın alan kullanıcılar, Google hesaplarıyla Google Glass’ı kullanmaya başlayabiliyor. Google 15 Nisan’daki satışlar için stok bilgisini ise paylaşmadı.

TÜRKÇE ANLAMIYOR 

Özel bir Android işletim sistemiyle çalışan Google Glass için geliştirilen özel uygulamalar bulunuyor. Akıllı gözlükler için geliştirilen uygulamaların sayısı ise Türkiye’de henüz bir elin parmaklarını geçimiyor.
Buna ek olarak Google’ın gözlük için geliştirdiği birçok uygulama da henüz Türkiye’de kullanılmıyor. Örneğin, ABD’deki bir kullanıcı, Google Glass üzerinden sesli yol tarifi alabiliyorken Türkiye’de bu özellik kullanılamıyor.

Bu da gözlüğün Türkiye’de aktif olarak kullanılmasını engelliyor. Öte yandan akıllı gözlük şu anda sadece İngilizce dilini destekliyor. Google Glass’ı sesli olarak kontrol etmek isteyen kullanıcıların mutlaka İngilizce konuşması gerekiyor. Hatta aksan konusunda da çok hassas olan cihaz, Türkçe kontrol edilemiyor.

Ancak Google Glass’ın yavaş da olsa kullanıcı kitlesini arttırması, dil ve uygulama desteğinin artmasını sağlayacak.

GELİŞTİRİLMEYE DEVAM 

Google Glass’ı şu ana kadar sadece geliştiriciler ve ABD’deki şirket sahipleri alabiliyordu. Bundan sonraki süreçte ise son kullanıcılarda akıllı gözlüğe ulaşmaya başlayabilecek. Ancak akıllı gözlüğün son kullanıcılar için satışa çıkması, gözlüğün geliştirilmesinin bittiği anlamına gelmiyor.
Google’dan da paylaşılan bilgilere göre Google ilk akıllı gözlük modeli, henüz test aşamasında bulunuyor. Bu yüzden Google Glass’ın perakende satışı da kısıtlı yapılabiliyor.


hürriyet teknoloji

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)