adscode
adscode

Bulduğu meteor taşını satıp okuluna müze yaptırmak istiyor

Kahramanmaraş'ta arkadaşıyla gezerken buldukları ilginç taşın meteor olduğunu öğrenen lise öğrencisi, taşı satıp okullarına fosil ve taş müzesi yaptırmak istiyor.

Bulduğu meteor taşını satıp okuluna müze yaptırmak istiyor
Türkiye'den Haberler
TOKİ 21. Yüzyıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Nuri Gürpınar, açıklamada, arkadaşıyla gezmeye çıktıklarında siyah renkli bir taş gördüğünü söyledi.

Ebadına göre ağır olan taşın değerli olabileceğini düşünerek öğretmenleri Mesut Sarı'ya götürdüğünü anlatan Gürpınar, şunları kaydetti:

"Öğretmenimiz 'farklı taşlar bulursanız getirin' demişti. Taşı öğretmenimize gösterdik. Öğretmenimiz yaptığı araştırmada meteor taşı olduğunu söyleyince sevindik. Zaten bizde 2010'dan beri ilginç taş arama merakı başladı. Gezerken sonunda ilginç bir taş bulduk. O da meteor taşı çıktı. Meteor taşının çok önemli ve zor düştüğünü öğrenmiştik. Taşı eve götürebilirdim ama coğrafya öğretmenimize götürdük. Meteor taşı satılırsa okulumuza katkı sağlasın istiyoruz. Bir öğrenci olarak okulumuza katkı sağlarsak ne mutlu bize" dedi.

Coğrafya öğretmeni Mesut Sarı ise 22 yıllık öğretmen olduğunu ve göreve başladığı günden beri kayaçlara ilgisinin bulunduğunu anlattı.

Sürekli araziye çıkıp kayaçlar üzerine araştırmalar yaptığını dile getiren Sarı,  "Nuri isminde bir öğrencim siyah bir taş getirdiğinde inceledim. Bingöl Üniversitesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesindeki hocalara gösterdim. Bunun meteor olduğunu anladık." diye konuştu.

"Müze kurmak istiyoruz"
Sarı, 2004'te öğrencileriyle araştırmalarını araziye çıkarttıklarını, bu zamana kadar 20 bin öğrencinin katıldığını belirterek, eğitimin sadece sınıf içerisinde olmadığını belirtti.

Topladıkları 50 çeşit maden ve 200 fosili okulları gezerek tanıtacaklarını ifade eden Sarı, meteor taşını satmaları halinde de okulda müze açma hayallerinin olduğunu sözlerine ekledi.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)