adscode
adscode

Büyük Ekran Televizyon Kullananların Dikkatine!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, televizyon izleme oranı ile kitap okuma oranını mukayese etti. Farka dikkat çeken Yıldız, AB üyesi ülkelerin gündeminde olan bir sınırlamaya dikkat çekti.

Büyük Ekran Televizyon Kullananların Dikkatine!
Dünyadan Haberler
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, açılışına katıldığı 6. Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı’nda, açıklamalarda bulundu.

Bakanın, büyük ekran televizyonlar için enerji kısıtlamasına gidilebileceği şeklinde yorumlanan sözleri şöyle:

Enerji verimliliği ve tasarrufunu artırmak için, farklı ülkelerin geliştirdiği projeler var. AB üyesi ülkeler büyük ekranlı televizyonların harcamasına izin veren elektriğe sınırlama getiriyor. Bir evin içinde televizyonların elektrik tüketimi açısından kapladığı alanın yüzde onlar civarında olduğunu düşünürsek, AB üyesi ülkeler 8 milyar Euro’luk bir tasarruf öngörüyor.

Yalnızca bir televizyon seyretmeden bahsediyoruz. Türkiye’de kitap okuma oranlarının son derece düşük ama televizyon izleme oranlarının yüksek olduğunu düşünürsek belki de bizim buna daha fazla dikkat etmemiz lazım." 

Japonya ile Türkiye arasında bir kıyaslama yapan Yıldız, "Japonya, Türkiye nüfusunun yaklaşık iki katı. Geçen yıl Türkiye’de 23 milyon adet kitap basıldı, Japonya’da 4.2 milyar. Bizim dev ekranlı televizyonlardan, gerek ısınmayla gerekse standbyla alakalı harcadığımız enerjinin belli bir alan kapladığını söylemem lazım. O yüzden AB ülkeleri böyle bir tedbir alma ihtiyacı hissettiler. Biz, dünyadaki bütün maliyet unsurlarını azaltan yapıyı kendi ülkemizde daha hızlı uygulamak zorundayız. Çünkü biz bir ithalat ülkesiyiz" şeklinde konuştu.

NTV

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)