adscode
adscode

CHP'liler ile YÖK Başkanı Saraç arasında tartışma

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, darbe girişiminin ardından kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik alınan kararlar ve yükseköğretimde yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere CHP'nin akademisyen…

CHP'liler ile YÖK Başkanı Saraç arasında tartışma
Eğitim
Görüşmede, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından KHK ile kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarında okuyan öğrencilerin durumu, bu öğrencilerle ilgili alınan kararlar ve yükseköğretimdeki son gelişmeler hakkında istişarelerde bulunuldu. Milliyet'in aldığı bilgilere göre, CHP'lilerin kapatılan 15 vakıf üniversitesinin arazilerinin devlete tahsis edilmesi ve buraların devlet üniversitesi olarak eğitime devam etmesi önerisinin KHK'ya aykırı olacağını bildiren Saraç'ın, öğrencilerin devlet üniversitelerine gitmeleri durumunda, ücretsiz eğitim görmeleri yönünde CHP'li vekillerden talebi de aynı gerekçeyle reddettiği belirtildi.

Saraç'ın üniversitelerin kapatılmasını KHK'nın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla sabah saatlerinde öğrendiğini ifade etmesi üzerine bir CHP'li vekilin, "O zaman istifa etmeniz gerekirdi. O gün istifa etseydiniz, akademisyenlerin öğrencilerin kahramanı olurdunuz" dediği öğrenildi. Bir CHP'li vekilin, "Siz YÖK Başkanısınız, bu konuyu rektörlerin ahlakına terk edemezsiniz, rektörlere talimat verin" dediği, Saraç'ın ise böyle bir yetkisi olmadığını ifade ettiği belirtildi.


Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)