adscode
adscode

Çocuk felcine karşı bilgisayar oyunu!

Bilgisayar oyunları ve oyun konsolları her zaman ‘zararlı’ kategorisinde olmayabilir. Bu araçlar, özellikle felç ve kas hastalıklarında tedavi araçları olarak oldukça iyi bir görevi yerine getiriyor.

Çocuk felcine karşı bilgisayar oyunu!
Sağlık
Güncelleme : 04-Dec-18 14:17

Fizyoterapist Nur Banu Uslan “Oyun konsolu ile fizik tedavi egzersizleri serebral palsi, çocuk felci, kas hastalıkları gibi birçok rahatsızlıkta kullanıyoruz. Çocuklar eğlenirken tedavi oluyor” diyor.

Oyunlar ile fizik tedavi yapılan çocukların tedavisinde daha başarılı sonuçlar alındığının gözlendiğini söyleyen fizyoterapist Nur  Banu Aslan, “Oyun konsolu ile fizik tedavi egzersizleri serebral palsi, çocuk felci, kas hastalıkları gibi birçok hastalıkta kullanıyoruz” dedi.

Çocukların fizik tedavi egzersizlerini gerçekleştirirken eğlendiğini bu nedenle de iyileşmenin daha hızlı gerçekleştiğini belirten Fizyoterapi Uzmanı Nur Banu Aslan, “Çocukların çok zevk aldığı bu oyun hem görsel hem işitsel bir tedavi türü. Çocuklar burada oyunları oynarken aynı zamanda egzersizlere eğlenceli şekilde devam ediyorlar ve gerçekten kas fonksiyonları güçleniyor. Egzersizler yaptığımız için bu durum tedavilerini de ciddi anlamda destekliyor. Burada ayakta durma sehpası, tırmanma merdiveni var. Denge egzersizleri ile yaptığımız materyaller ile asıl tedavimizi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Sanal gerçeklik ile yapılan tedavi yöntemine yoğun bir talep olduğunu söyleyen Aslan, çocukların bu şekilde kendisine güvendiğini vurguladı ve “Sanal gerçeklik oyun odamızda istekli bir şekilde oyunlarını oynuyorlar. Ödül olunca kendilerine olan güvenleri artıyor. Ben diğer egzersizleri başarabildim bunu da yaparım diye düşünüyorlar. Kendilerine olan inançları artıyor” ifadelerini kullandı.

Tedavi sürecinde diğer yöntemler ile tedaviyi desteklediklerini de belirten Aslan, özellikle denge kurma konusunda sıkıntı yaşayan hastalarda büyük gelişmeler gözlemlediklerini dile getirdi. Çocukların oyun oynarken tüm kas fonksiyonlarını üst seviyede çalıştırdıklarını söyleyen Aslan zamanla bu yöntemi daha da geliştireceklerini belirtti.

KARAR


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)