adscode
adscode

Değişen Teknoloji Okullardaki Eğitimi de Dönüştürüyor

IDC'nin düzenlediği 2015 CIO Zirvesi'nde Bilişim Teknolojilerinin (BT) iş yaşamının yanı sıra eğitimde de nasıl kullanıldığı Geleceğin BT Yeteneklileri Paneli'nde konuşuldu.

Değişen Teknoloji Okullardaki Eğitimi de Dönüştürüyor
Eğitim

Değişen koşullar ve teknolojinin, eğitimi de teknolojik anlamda dönüştürmesinin gerektiğini savunan panelistler, Türkiye'de eğitimde daha ileri gidilmesi için hem vendorların hem de velilerin bu dönüşüme katkıda bulunmaları gerektiğini söylediler.

 

IDC’nin düzenlediği 2015 CIO Zirvesi’nde Bilişim Teknolojilerinin (BT) iş yaşamının yanı sıra eğitimde de nasıl kullanıldığı Geleceğin BT Yeteneklileri Paneli’nde konuşuldu.

 

Panelde, Özel Amerikan Robert Lisesi Teknoloji Direktörü Metin Ferhatoğlu, Koç Okulları Eğitimsel Teknoloji Uzmanı Elif Kara Öztürk, Bahçeşehir Okulları Bilgi ve Eğitim Teknolojileri Direktörü İlker Eriş ve Üsküdar Amerikan Koleji Bilgi İşlem Müdürü Birkan Kılıç görev yaptıkları okullarda verilen eğitimde BT’yi nasıl kullandıklarını anlattı.

 

Günümüzün çok hızlı değişen teknolojileri okullarda verilen eğitimleri de değiştiriyor. Okulların amacı, öğrencileri iş yaşamına hazır hale getirmek ve onları teknolojiyi bilen, yakından takip eden bireyler olarak yetiştirmek olmalı.

 

Bu konuda önemli adımlar atan Özel Amerikan Robert Lisesi, Koç Okulları, Bahçeşehir Okulları ve Üsküdar Amerikan Koleji’nden gelen konuşmacılar, BT’yi nasıl okul müfredatının içine yedirdiklerini ve projeleriyle öğrencilerini teknolojik gelişime açık birer birey olarak yetiştirdiklerini anlattı.

 

Paneldeki konuşmacılar, teknolojinin fark yarattığını söyleyerek, eğitimde de teknolojiden yararlanılması gerektiğini vurguladılar. Fakat teknolojinin de dengeli kullanılması gerektiğini söylediler.

 

Bilişim Teknolojilerinin okullara girmesinde yaşanılan zorluklardan bahseden konuşmacılar, en büyük zorluğun hem öğrenciye teknolojiyi anlatacak öğretmenlerin yetiştirilmesi hem de bu işin maddi boyutunun fazla olduğunu belirttiler. Ayrıca kurumdaki bürokrasi ve üst yönetim yüzünden de zorluk yaşadıklarını söyleyen konuşmacılar, doğru teknolojiyi seçmenin ve öğrencilere verilen teknolojik eğitimin geri dönüşünün hesaplanamaması gibi sorunlar yüzünden yöneticilerin teknolojilere yatırım yapmak istemediklerini sözlerine ekledi.

 

Değişen koşullar ve teknolojinin, eğitimi de teknolojik anlamda dönüştürmesinin gerektiğini savunan panelistler, Türkiye’de eğitimde daha ileri gidilmesi için hem vendorların hem de velilerin bu dönüşüme katkıda bulunmaları gerektiğini söylediler.

turk-internet.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)