adscode
adscode

Dershane Öğretmenleri Belirsizlikten Rahatsız

Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelerin kapanması süreciyle ilgili ilk somut adımı attı. İlgili taslağı tamamladı ve artık taslağın kabul edilmesini bekliyor. Taslakta nelerin olduğu ise ortaya çıkmaya…

Dershane Öğretmenleri Belirsizlikten Rahatsız
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelerin kapanması süreciyle ilgili ilk somut adımı attı. İlgili taslağı tamamladı ve artık taslağın kabul edilmesini bekliyor. Taslakta nelerin olduğu ise ortaya çıkmaya başladı. 

Özel okula dönüşecek dershaneler için teşvikler oldukça cazip. Fakat bu özel okulların öğrenci bulamayacağı kaygısı, idarecileri şimdiden düşündürmeye başladı. Öğretmenler ise kendileriyle ilgili yapılacak düzenlemenin bazı çelişkiler barındırdığından şikayetçi. Bakalım bunlar neler:6 yıl dershanede çalışmış öğretmenler mülakat yoluyla MEB bünyesine alınacak. Ancak bu altı yılın nasıl belirleneceği büyük bir muamma. Sigorta günü olarak mı, yoksa kadronun MEB’e 6 yıl bildirilmesi mi? Eğer sigorta günü olarak tam altı yıl istenecekse birçok kurumun 9 veya 10 ay sigorta ödediği göz ardı edilmemeli. 12 ay sigorta ödeyen kurumların öğretmenleri bu hakkı kazanırken diğerleri ne yazık ki MEB bünyesine geçemeyecek. Kadronun MEB’e 6 yıl bildirilmesi esas alınabilir. Yani çalışma süresinden ziyade MEB tarafından öğretmenliği altı yıldır bilinenlere bu hak tanınabilir. Ancak erkek öğretmenlerin askerlikten doğan bir yıl veya sigorta günü kaybı da söz konusu.Her iki durumu da inceleyince en mantıklı durum şu: Sigorta günü esas alınacaksa ortalama 1.200 sigorta gününe göre değerlendirilme yapılması. Yıl esas alınacaksa zaten orada artık yapılacak bir şey yok. MEB’e 6 kez bildirilen bir kadro zaten bu hakkı kazanmıştır.Milli Eğitim Bakanlığının bunları bir an önce netleştirmesi gerekmektedir. Nisan ayından itibaren dershane ve özel okullar önümüzdeki yılın kadrolarını şekillendirmeye başlayacak. İşte o zaman birçok öğretmen mağdur olacak. Ayrıca 20.000 öğretmenin değil, en az 40.000 öğretmenin MEB’e alınması herkesi mutlu edecektir.
Ogretmenleriz.Com Özel HaberAhmet Candanwww.ogretmenleriz.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)