adscode
adscode

Dershane Öğretmenleri: 'Yeter Artık!'

Mağdur edilmeyeceklerinin sözü verilmişken işsiz kalma riskiyle karşı karşıya kalan dershane öğretmenleri endişeli;

Dershane Öğretmenleri: 'Yeter Artık!'
Eğitim

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda görüşmeleri süren yasa tasarısının 12. maddesinde dershane öğretmenlerinin hak kaybına yol açacak değişiklik yapıldı. Değişiklik ile dershane öğretmenlerinin kamuya atanması şartları ağırlaştırıldı. 


''Sayın Abbas Güçlü,

Dershane öğretmenleri olarak gündemi yakinen takip ediyoruz, daha doğrusu takip edemiyoruz. Çünkü yasalar artık gündüz değil geceleri, Meclis Tv yayını kesildikten sonra, çıkartılıyor. Öyle ki,27 şubat perşembe gecesi MEB'in 562 sayılı KHK'sinde geçen 12.madde ' bu iş yerleri üzerinden sigorta primi ödenmiş çalışma süresi 1/7/2015 tarihi itibarıyla en az altı yıl olup' şeklindeyken gece yarısı yapılan değişiklikle ' bu iş yerleri üzerinden sigorta primi ödenmiş çalışma süresi 1/1/2014 tarihi itibarıyla en az altı yıl olup' şeklinde değiştirilmiştir. İşin ilginç olan tarafıysa benim gibi birçok dershane öğretmeninin bu değişikliği muhtemelen karar çıktıktan iki gün sonra öğrenmiş olmasıdır. Bir önceki taslakta yer alan şekliyle benim ve benim gibi birçok kişiyi ümitlendiren tasarı son haliyle açıkçası bütün gücümüzü, moralimizi ve motivasyonumuzu yerle bir etmiştir.

 Tasarının bu şekilde değişmesi benim ve benim gibi dershanelerde uzun yıllardır çalışan ve zaten dershaneciler tarafından her yıl mağdur edilmiş birçok öğretmen arkadaşımı çok büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır. Başbakanımızın ve  Milli Eğitim Bakanımızın çeşitli yerlerde yapmış olduğu 'hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz' açıklamalarıyla bu durumun örtüşmediği görülmektedir. Kaldı ki bu yaştan sonra farklı bir alanda çalışamayacağım da bir gerçektir. Eğer kanun yasalaşırsa işsiz kalma riskiyle karşı karşıyayız.

 Durum böyleyken, dün farklı bugün farklı konuşanlar tarafından bugünümüz, yarınımız, kısacası hayata dair her şey bizim için koskoca bir karanlık haline getirilmiştir. Geçen değişiklikle mevcut yasa sadece dershane patronlarına hitap eder hale getirilmiş oldu. Çünkü bu şartlara uyabilecek azınlık,  daha çok dershane patronları gibi görülüyor.

Sizden ricam sesimize kulak vermeniz ve Sayın Cumhurbaşkanının mevcut haliyle bu yasayı onaylamaması için kamuoyu oluştururken bize yardım etmenizdir.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.''


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)