adscode
adscode

"Doğa Koleji Öğrencileri, Huawei'yi ziyaret etti"

Doğa Koleji T-MENTOR Öğrencileri, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Devi Huawei'yi ziyaret etti.

"Doğa Koleji Öğrencileri, Huawei'yi ziyaret etti"
Özel Okullar
Doğa Koleji’nde okuyan 9 ve 10.sınıf öğrencileri, Huawei’nin Ümraniye’deki merkezini ziyaret ederek telekomunikasyon ve bilişim alanındaki teknolojileri ve trendleri ilk ağızdan dinlediler.

Bilgi ve iletişim teknolojileri alanında dünyanın önde gelen telekomünikasyon devi Huawei, Doğa Koleji öğrencilerini ağırladı. Öğrenciler, Huawei’nin telekomünikasyon operatörleri, işletmeler ve tüketiciler için sunduğu çözüm ve hizmetler konusunda bilgilendirilirken, Huawei’nin telekomünikasyon altyapısı sağladığı ekipman odası ile bu yıl 5.yılını dolduran Huawei Türkiye AR-GE Merkezi’ni de gezme fırsatı buldular.

Huawei Türkiye Kurumsal Pazarlama İletişim Direktörü Mine Zaim’in firma hakkında genel bilgiler veren sunumuyla başlayan ziyaret, Huawei Türkiye AR-GE Takım Lideri Ümit Kaygusuz’un Ar-Ge’nin ve yazılımların nasıl işlediğiyle ilgili sunumuyla devam etti. Kaygusuz, mühendis olmak isteyen genç lise öğrencilerini konuyla ilgili bilgilendirirken, BİT sektöründe nasıl başarılı bir mühendis olunacağıyla ilgili tüyolar verdi.
Huawei Türkiye Huawei Akademi Müdürü Erkan Keskin, dünyanın lider bilgi ve iletişim teknolojileri sağlayıcısı Huawei bünyesinde bulunan Huawei Akademi’nin, Türkiye’yi de kapsayacak şekilde Orta Asya ve Kafkasya’da 11 ülkenin merkezinde olup, Türkiye’deki operasyonları ile nitelikli bilişim uzmanlarının yetişebilmesi için çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı. Eğitimler, mobil, fiber ve IP teknolojileri alanlarında İngilizce, Türkçe ve Rusça olarak çeşitlendiriliyor.

Günlük hayatta kullandığımız teknolojinin nasıl çalıştığı ve bunda da proje yönetiminin kritik önemi olduğunu vurgulayan Huawei Türkiye Proje Yönetim Ofisi Direktörü Mustafa Uçuran’ın bilgilendirmesiyle meraklanan öğrenciler, önemli proje uygulama vakalarını dinlerken de oldukça keyif aldılar.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)