adscode
adscode

DuPont inovatif fikirleri ödüllendirdi

​DuPont ve Sabancı Üniversitesi iş birliğiyle inovatif fikirleri keşfetmek ve desteklemek amacıyla hayata geçirilen #ucuzfikrinyahnisi isimli yarışmanın ödül töreni, 12 Mayıs Perşembe günü DuPont Türkiye…

DuPont inovatif fikirleri ödüllendirdi
Türkiye'den Haberler

İSTANBUL, 16.06.2014 - Küresel pazara birinci sınıf, yenilikçi ürünler, malzemeler ve hizmetler sunan bilim şirketi DuPont ve Sabancı Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen #ucuzfikrinyahnisi isimli yarışmanın kazananları, 12 Mayıs Perşembe günü DuPont Türkiye İnovasyon Merkezi’nde düzenlenen törende açıklandı ve dereceye giren isimler ödüllendirildi. 

DuPont’un inovatif yaklaşımı kapsamında hayata geçirilen yarışmada, bölüm ayırt etmeksizin Sabancı Üniversitesi’nde okuyan tüm lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin “Türkiye’de herkes için, her yerde, uygun fiyata, güvenli gıda” konulu projeleri, Mühendislik ve İşletme-Ekonomi olmak üzere iki kategoride değerlendirildi. 

Jüri değerlendirmesi sonucunda dereceye giren öğrencilere ödüllerini DuPont Türkiye Ülke Müdürü Halide Aydınlık, takdim etti. İşletme - Ekonomi Kategori’sinde birinci olan Ogeday Celep ve Mühendislik Kategorisi’nde birinci olan Orhan Genç, Cenevre/İsviçre’de bulunan DuPont Avrupa Merkez Ofisi’ne ve Meyrin /İsviçre’de bulunan DuPont Avrupa Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi’ne iki günlük ziyaret ile iPad ödülü kazandı. Yarışmada Burak Aksar, İşletme - Ekonomi Kategorisi’nde ikincilik derecesi alarak DuPont Türkiye’de bir aylık staj ile iPad ödülüne sahip oldu. 

Ödül töreninde konuşma yapan DuPont Türkiye Ülke Müdürü Halide Aydınlık “İki yüzyılı aşkın deneyimiyle bilimde dünya lideri bir şirket olarak, inovatif fikirleri içtenlikle destekliyoruz. Bu anlayışımız kapsamında Sabancı Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz #ucuzfikrinyahnisi isimli yarışmayla, Sabancı Üniversitesi’nin değerli öğrencileriyle buluşmaktan ve onların projelerini dinlemekten büyük mutluluk duyduk. Önümüzdeki dönemde inovatif fikirleri destekleyen yarışmalar düzenlemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri Yöneticisi Zeynep Bahar Çelik "Yarışmaya katılan ve kazanan öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyoruz. Gelecek yıllarda öğrencilerimizin fayda sağlayabileceği, özellikle DuPont'un da üzerine çalıştığı bir konu olan sürdürülebilir kalkınma alanında, gençlerin inovatif fikirler üretebileceği benzer iş birliklerine gitmekten büyük mutluluk duyacağız" dedi. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)