adscode
adscode

Eğitimde Bir Skandal Daha Bu kez Trakya'dan....

Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Hikmet Bölükbaşı yaptığı açıklamada Edirne'ninİpsala ilçesinde yaşanan skandalı ortaya çıkardı.

Eğitimde Bir Skandal Daha Bu kez Trakya'dan....
Eğitim
Güncelleme : 26-Nov-19 15:19
Bölükbaşı, Laikliği, Cumhuriyeti ve Atatürk devrimlerini hedef alan karikatürlerin ve yazıların yayınlandığı HACAMAT dergisi yazar ve çizerlerinin İpsala'da seminer verdiğini açıkladı.

Bölükbaşı, Kaymakamlığın öğrencileri öğretmenleri nezaretinde zorla düğün salonuna bu yazar ve çizerleri dinlemeye getirtildiğini belirtti.

Açıklamasının devamında şunları kaydeden Bölükbaşı, olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

Eğitim iş sendikası olarak İpsala kaymakamlığı'nın daha önce ilkokul ve lise  şimdi de ortaokul öğrencileri için HACAMAT mizah dergisi yazar ve çizerlerini getirttiğini biliyoruz.

İpsala Kaymakamı Milli Eğitim Müdürürlüğü'ne yazı çıkartarak, ortaokul öğrencilerini belediye düğün salonunda öğretmenleri gözetiminde zorunlu olarak  toplamıştır.

HACAMAT  mizah dergisinin bazı sayılarında Laikliği, Cumhuriyeti ve Atatürk devrimlerini hedef alan karikatür yapılmış ve yazılar yazılmıştır. Örnekte olduğu gibi: 



Bu örnekleri çoğaltabiliriz.

Eğitim iş sendikası Edirne şubesi olarak İpsala ilçemizdeki köyler ve merkezdeki okullarda yaptığımız örgütlenme çalışmalarında birtakım sorunların hala çözülmemiş olduğunu tespit ettik. Bunlardan en önemlisi, yaklaşık iki buçuk yıl önce yıkılan ATATÜRK ortaokulunun yerine hala yenisi yapılmamıştır. Yine Yeni Karpuzlu beldesinde  yapılacak okulun daha yeri tespit edilmemiş, ikili öğretim devam etmektedir.

Atatürk  ortaokulunun yapılmamış olması nedeniyle, İpsala halkının çocukları imam hatip ortaokuluna mecbur edilmektedir. Ekonomik durumu biraz iyi olan aileler çocuklarını komşu ilçe Keşan’daki devlet ve özel okullara göndermek zorunda kalmaktadır.

İpsala Kaymakamı ve ilçe Milli Eğitim Müdürü bu sorunları Edirne Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğüne neden bildirmiyor? 

Eğer bildirdiyse il Milli Eğitim Müdürlüğü neden bu sorunları çözmek için çalışmıyor?

İpsala Kaymakamlığı görevi gereği ilçedeki  öncelikli işi, eğitim öğretimdeki sorunları çözmektir. 

Yandaş basının yazar ve çizerlerini getirtmek değildir.

Eğitim İş sendikası ve Edirne şubesi olarak , Atatürk ilkelerini, devrimlerini ve cumhuriyet kazanımlarını savunmaya devam edeceğiz. 

İpsala ilçemizdeki  eğitim ve öğretim sorunlarının  takipçisi olacağımızı bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz.


Kaynak: Kamu Gündemi


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)