adscode
adscode

En Çok Öğrencisi Olan Şehirde Eğitim Yatırımı Sürüyor

Türkiye'nin en kalabalık kentlerinden olan ve 604 binin üzerindeki öğrencisiyle 47 ilin nüfusunu geride bırakan Şanlıurfa'da 700 milyon lira tutarındaki eğitim yatırımı hayata geçiriliyor.

En Çok Öğrencisi Olan Şehirde Eğitim Yatırımı Sürüyor
Eğitim
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2012 verilerine göre, 1 milyon 762 bini aşkın nüfusunun yüzde 70'i 30 yaş ve altında olan kentte her yıl 55 bini aşkın çocuk okula başlıyor.
      
Yaklaşık 604 bin öğrencinin bulunduğu Şanlıurfa bu rakamla; Bolu, Çanakkale, Edirne ve Rize'nin de aralarında olduğu 47 kentin nüfusunu geride bırakıyor.
      
Taşımalı eğitim sisteminden faydalanan 95 bin 411 öğrenciyle bu alanda Türkiye'de ilk sırada yer alan kentte okullaşma oranı da yeni çalışmalarla her yıl artıyor.
      
İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, 2013'ün eğitim yatırımları açısından verimli geçtiğini söyledi.
      
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 5 bin 520 derslikli 342 okulu yatırım programına aldığını anımsatan İlci, "Bu kapsamda 270 okulumuzun ihalesini yaptık şu an temelleri atıldı ve her gün bu inşaatlarımız daha da yükseliyor" dedi.
      
İlci, okul inşaatlarının yanı sıra 495 lojman, 6 bin öğrencinin kalabileceği 30 pansiyon, 17 spor salonu, meslek liseleri için 27 atölyenin de inşaatlarının sürdüğünü belirtti.
      
Öğrencilerin kültürel ve sosyal yanlarını geliştirmek amacıyla 1000 kapasiteli 2 çok amaçlı salon inşasının sürdüğünü dile getiren İlci, "Bütün bu yatırımlarımızın karşılığı 700 milyon lira. Buda hükumetimiz ve devletimizin imkanlarının Şanlıurfa'nın en ücra yerlerine kadar ulaştığının bir ifadesidir" şeklinde konuştu.
      
Şanlıurfa'daki eğitim kalitesinin yükseltilmesini hedeflediklerini vurgulayan İlci, 2013'teki yatırım çalışmalarıyla birlikte Türkiye ortalaması olan dersliklerdeki 30 öğrenci sayısına ulaşacaklarına inandığını söyledi.
      
İlci, taşımalı eğitim sistemindeki öğrenci sayısını düşürmek için okullarını yapıldığı bölgeleri hassaslıkla seçtiklerini söyledi.
      
Geçen yıl en fazla öğretmen atamasının Şanlıurfa'ya olduğunu hatırlatan İlci, inşaatların tamamlanmasıyla birlikte daha fazla öğretmene ihtiyaç duyacaklarını sözlerine ekledi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)