adscode
adscode

En İyi Üniversite mi Yoksa En İyi Fakülte mi?

Üniversite elbette çok önemli ama her iyi üniversitenin, her fakültesi de en iyi mi? İşte o tartışılır. Bu yüzden fakülte hatta bölüm bazında yapılan sıralamalar, en doğru olanı!..

En İyi Üniversite mi Yoksa En İyi Fakülte mi?
Günün Yazısı
Örneğin ODTÜ ve İTÜ mühendislikde, Boğaziçi Sosyal Bilimlerde, Hacettepe Tıp'da, Ankara Hukuk ve Siyasal'da, İstanbul edebiyatda, Bilkent ve Sabancı nano teknolojide, Mimar Sinan güzel sanatlarda, Sakarya mesleki eğitimde, Marmara gazetecilikde, Gazi öğretmenlikde, Anadolu uzaktan eğitim ve havacılıkda, Antalya Cerrahide, Yeditepe patente, Çukurova tarımda, Malatya organ naklinde, Atatürk ziraatde, Erciyes girişimcilikde ve diğer üniversitelerimizin hemen hepsi de farklı yönleriyle öne çıkan vasıflara sahipler.

Bu yüzden kendi ilgi alanlarımıza ve arayışlarımıza göre en iyi olanları arayıp bulmak, üniversite tercihlerinde belki de en önemli aşama, ama buna yeterince zaman ayırdığımızı söylemek yanıltıcı olur.

Yine aynı şekilde işverenlerde, sanki her üniversitenin her mezunu aynı performansa sahipmiş gibi, pek çok mezuna dudak büküyor.
Oysa hangi üniversite hangi alanda çok daha donanımlı gençler yetiştiriyor diye ufak bir araştırma yapsalar, aradıkları en iyi mühendise, işletmeciye, doktora, öğretmene ulaşacaklar ama bunun farkında bile değiller...

Üniversitelere genel bakış elbette kurumdan kuruma, kişiden kişiye değişebilir.
İşte bu yüzden, isterseniz öncelikle, kaendinizin ne aradığına ilişkin kriterleri oluşturun ve ona göre bir sıralama yapın,sizin için en doğu olan bu olacaktır.
Çünkü, evrensel kriterler çerçevesinde yapılan değerlendirmeler, çoğu zaman kişiler ya da kurumlara çok ters gelebiliyor...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)