adscode
adscode

Engelli bireylerin eğitim devam ediyor

Çankaya Belediyesi’nin fiziksel ve bedensel engelli bireylerin mesleki eğitim almaları ve istihdama katılmaları için hayata geçirdiği eğitimler devam ediyor.

Engelli bireylerin eğitim devam ediyor
Eğitim
Çankaya Belediyesi’nin fiziksel ve bedensel engelli bireylerin mesleki eğitim almaları ve istihdama katılmaları için hayata geçirdiği Çankaya Belediyesi Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesi ve hizmet sektöründe çalışacak garsonların yetiştirildiği Ç’engel Kafe kurslarında eğitimler devam ediyor.

Bugüne kadar 200 kursiyerin faydalandığı merkezde, engelli bireylerin sosyal rehabilitasyonu için farklı grup aktiviteleri yapılıyor. Grup çalışmalarında keyifli vakit geçiren kursiyerler, hem özgüvenlerini kazanıyor hem de ekip çalışmasını öğreniyor.

Fiziksel ve bedensel engelli bireylerin mesleki eğitim alarak istihdama katılmaları amacıyla faaliyet gösteren Çankaya Belediyesi Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesi (ÇAÇOY) ve hizmet sektöründe çalışacak garsonların yetiştirildiği Ç’engel Kafe kurslarında eğitimler yılın her dönemi devam ediyor.

Engelli bireylerin sosyal rehabilitasyonu için resim, ritim, tiyatro gibi farklı grup aktivitelerinin de yapıldığı merkezde kursiyerler, hem keyifli vakit geçiriyor hem de öğreniyorlar. Bugüne kadar 200 kursiyerin faydalandığı merkez, her 6 ayda bir yeni kursiyerlere kapısını açıyor. Eğitimlerin ilk üç ayı teorik, diğer üç ayı ise pratik eğitimle tamamlanıyor.

Gönüllü eğitmenler tarafından verilen derslerde keyifli vakit geçiren öğrencilere sosyal hizmet uzmanı görevli de gün boyunca eşlik ediyor. Ritim dersinde marakas, tamburin, ritim borusu, darbuka ile çalışan kursiyerler, dram dersinde ise sahne yeteneklerini sergiliyorlar.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)