adscode
adscode

Engelliler Haftasında Özel Eğitim Etkinliği

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans salonunda düzenlenen ve Dilek Sabancı’nın onur konuğu olarak katıldı.

Engelliler Haftasında Özel Eğitim Etkinliği
Eğitim
Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans salonunda düzenlenen ve Dilek Sabancı’nın onur konuğu olarak katıldığı Özel Eğitim Etkinliği programına Milletvekili Cem Zorlu, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından “Soma” konulu slayt gösterisi yapıldı.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker yaptığı konuşmada şunları dile getirdi.: “Türkiye’nin  son yıllarda vatandaşlarına önem veren bir çok düzenlemeye imza attığını görmek sevindirici. Türkiye sosyal devlet olma bilinciyle, özel eğitime de çok özel bir sayfa ayırdı. Evinde kaderiyle baş başa yaşayan çocuklarımızı eğitime, okullaşmaya ve sosyal hayata katarak büyük bir çığır açtı. Ciddi bir yaraya ciddi bir neşter attıkları için devlet büyüklerimizi tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Bu çalışmaların devamı mutlaka gelecektir, devamının sağlıklı olabilmesi için eğitim fakültelerindeki özel eğitim bölümlerinin yetkin bireyler yetiştirmesi gerekir. İyi ve etkin yetişmiş eğitimcilerin desteğiyle, engelli kardeşlerimiz daha verimli olarak hayatta ön plana çıkabilirler.”

Milletvekili Cem Zorlu, Somada hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyerek konuşmasına başladı. Zorlu daha sonra şunları söyledi: “ Bu acı olayı masaya yatıracağız ve ortada ihmal varsa bizler siyasiler ve şirket sahipleri başkalarını suçlamadan nerede yanlış yapıldığını tespit edeceğiz. Temennimiz bu olayın ülkemizde yaşanan son facia olması. İnsana değer vermeliyiz. Bir ülkenin medeniyeti insanına verdiği değerle ölçülür. Herkesin engelli olma potansiyelinde olduğunu bu yüzden engellilerimizi toplumumuza kazandırmamız gerekır. Bu amaçla düzenlenen bu programın da çok yerinde bir faaliyet olduğunu belirtmeliyim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

 

Programın özel konuğu Dilek Sabancı ise: “Necmettin Erbakan Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşen bu etkinliğe katılmış olmaktan son derece mutluyum. Özel eğitim ve rehabilitasyon eğitimi gerektiren bireylerin sosyal hayata katılmalarını sağlamak üzere, mütevelli kurul üyesi ve Yönetim Kurulu 2. Başkanı olduğum Spastik Özürlüler Vakfı ile Sabancı Vakfı’nın pek çok faaliyetler icra ettiğini bilmenizi isterim. Yapılan bu hizmetler de çok başarılar elde ettik. Bunun en güzel örneği ise rahmetli babam Sakıp Sabancı, Prof. Dr. Hıfzı Özcan ile çok değerli insanlar tarafından kurulan Türkiye Spastik Özürlüler Vakfı’nın yapmış olduğu çalışmalardır. Çalışmalar daha uzun yıllar devam edecek. Beyin felci rahatsızlığı olan çocuklar için de 2011 yılında kardeşim Metin Sabancı’nın adını taşıyan özel eğitim anaokulu ve ilkokulunu hizmete açtık. Engelsiz Türkiye için yolun neresindeyiz ?” adlı projeyi tamamladık  ve sonuçlarını üniversitelerle, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlıkla, bakanlıklarla paylaştık.” Diye konuştu.

Gecede Otistik engelli Hikmet Akpınar’ın sunduğu ney dinletisi sonrası, Karatay Eğitim merkezinden Ayşe Abbas’ın okuduğu “Annem” , Meram Ev’de özel eğitim Öğrencisi Berat Süslü’nün okuduğu “Sakarya”, engelli Mehmet Akdemir’in okuduğu  “Yüreğimin Gözleri” şiirleri okundu.

Programda ayrıca, “Masal” konulu Kısa film gösterimi, Selçuklu Özel Eğitim Mesleki Eğitim merkezi tarafından Bardakla Ritim Gösterisi, Özel Eğitim Öğrencileri tarafından tiyatro, ney ve şiir dinletileri, Akif Önem Özel Eğitim.Rehabilitasyon Merkezi’nin düzenlediği “Kardelen” gösterisi sunuldu.

Gecenin sonunda Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Zihinsel Engelliler Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hakan Sarı, katılımından dolayı  Dilek Sabancıya teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu. Program Selçuklu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, Selçuklu Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu ve Başköy Şehit Ufuk Başarı Ortaokulu’nun hazırladığı sergilerin gezilmesi ve kokteylin ardından son buldu. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)