adscode
adscode

ESOGÜ Can Kıraç'a Fahri Doktora Verdi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nün önerisi üzerine Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Senatosu’nun aldığı karar ile fahri doktora ünvanı verilmesine karar verilen Yüksek Ziraat…

ESOGÜ Can Kıraç'a Fahri Doktora Verdi
Üniversite
Can Kıraç’ın özgeçmişinin okunması ve kendisini tanıtan bir sinevizyon gösterisinin sunulmasının ardından tören konuşmalarına geçildi. ESOGÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Koç, Ziraat Fakültesi’nin kurulu bulunduğu Ali Numan Kıraç (ANK) Yerleşkesi’nin, Cumhuriyet tarihindeki ilk Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nün kurulduğu ve böylece tarımsal araştırmaların başladığı yer olduğu söyledi. Bu ilk tarımsal araştırmaların gerçekleşmesinde Ali Numan Kıraç’ın önemli katkıları olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ali Koç, Ali Numan Kıraç’ın oğlu olan Yüksek Ziraat Mühendisi Can Kıraç’ın da ülkemizde tarım makinelerinin ve traktör sanayiinin gelişimine değerli katkılar sunduğunu ve ayrıca ESOGÜ Ziraat Fakültesi’ne de önemli teçhizat ve laboratuvar katkıları yaptığını kaydetti.  
ESOGÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nimetullah Burnak, Can Kıraç’ın Türk tarımının gelişmesi ve makineleşmesine büyük katkılar sunduğunu ifade etti. Fen Bilimleri Enstitüsü’nün tarihçesi, çalışmaları ve yapısı hakkında bazı bilgiler de veren Prof. Dr. Nimetullah Burnak, akademik ve bilimsel çalışmalar yürütmelerinin yanında enstitü olarak Türk tarımına önemli hizmetlerde bulunmuş olan Can Kıraç’a Fahri Ziraat Doktoru ünvanı vermekten dolayı gururlu olduklarını söyledi. 
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Can Kıraç’ın babası Ali Numan Kıraç’ın Eskişehir Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü olarak ülkemize büyük hizmetler verdiğini belirtirken, kendisini Eskişehir’in hemşehrisi olarak niteledi ve bununla gurur duyduklarını kaydetti. Üniversitelerin topluma rehberlik eden, ışık tutan kurumlar olarak toplumdaki tüm faaliyetlerin merkezinde olması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Hasan Gönen, üniversitelerin kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile sıkı ilişkiler kurarak ve bir arada çalışarak sinerji oluşturması gerektiğini ifade etti. Can Kıraç’ın ESOGÜ Ali Numan Kıraç Yerleşkesi’ne önemli katkıları olduğunu belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, bu katkılardan dolayı hem Can Kıraç’a hem de kardeşi İnan Kıraç’a teşekkür etti. Prof. Dr. Hasan Gönen, üniversite olarak Can Kıraç’a Türk tarımı ve sanayisinin yanı sıra ESOGÜ’ye yaptığı katkılardan dolayı fahri doktora takdim etmekten mutluluk ve onur duyduklarını söyledi.
Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nimetullah Burnak’ın, Can Kıraç’a fahri doktora verilmesine ilişkin ESOGÜ Senatosu kararını okumasının ardından, Can Kıraç’a Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen tarafından cübbesi giydirildi ve Prof. Dr. Nimetullah Burnak tarafından da fahri doktora belgesi takdim edildi. Takdimin ardından kürsüye gelerek bir konuşma yapan Can Kıraç, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi tarafından kendisine fahri doktora verileceğini öğrenmesinin ardından hissettiklerini ve yaşadıklarını anlattı. Uzun yıllar önce başından geçen ve çiftçi eğitiminin önemine dikkat çektiği bir anısını anlatan Can Kıraç, konuşmasının sonunda gençlere seslendi. Can Kıraç gençlere yarınların önderleri olacaklarını söyleyerek, Türkiye’yi iyi tanımalarını ve bilimi kendilerine önder olarak kabul etmeleri öğütledi.      
                                                        


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)