adscode
adscode

Fas'ta 15. Marakeş Uluslararası Film Festivali başladı

Fas'ta, dünyanın farklı bölgelerinden çok sayıda filmin gösterileceği 15. Marakeş Uluslararası Film Festivali başladı.

Fas'ta 15. Marakeş Uluslararası Film Festivali başladı
Kültür Sanat
Fas'ta, dünyanın farklı bölgelerinden çok sayıda filmin gösterileceği 15. Marakeş Uluslararası Film Festivali başladı.

ABD, Tunus, Fas, Hindistan, Japonya, Kanada ve Fransa'dan sinema sanatçılarının yanı sıra siyasiler ve yabancı misyon temsilcilerinin de katıldığı festivalin açılışında konuşan onur konuklarından Bill Murray, "Her seferinde 'bu adam ölmeden ona onur ödülü verelim' diye festivallerde onur ödülüne layık görülüyorum ama gördüğünüz gibi hala yaşıyorum" dedi.

Paris'te yaşanan terör saldırılarına da değinen Murray, "Çok üzüntü duydum. Bu ve bunun gibi diğer terör saldırılarının iletişim kuramadığımızdan kaynaklandığını düşünüyorum" dedi.

Festivalin açılışında, Fas'ta çekilen "Rock the Kasbah" filmi gösterildi. Filmin oyuncuları arasında yer alan Bill Murray'a, Bruce Willis ve Kate Hudson eşlik ediyor.

Başkanlığını İtalyan asıllı ABD'li film yönetmeni Francis Ford Coppola'nın yapacağı jüri heyetinde, Danimarkalı yönetmen Thomas Vinterberg, Ukraynalı aktris Olga Kurylenko, İtalyan yönetmen ve oyuncu Sergio Castellitto da yer alıyor.

Farklı ülkelerden 15 filmin yarışacağı festivalde, Türk yönetmen Alper Özkan'ın "Rüzgarın Hatıraları" adlı eseri yarışma dışında gösterilecek filmler arasında bulunuyor. Ayrıca Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın, "Yüz Yüze" filminde kullandığı ses ve görüntü tekniği tecrübesini, düzenlenecek seminerler aracılığıyla paylaşacak. 12 Aralık'a kadar devam edecek festivalde, En İyi Film, Jüri Özel Ödülü, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında ödüller verilecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)