adscode
adscode

Gediz’in hedefi her yıl 300 yabancı öğrenci!

Mali’nin en başarılı öğrencilerini kapan Fransa ve Kanada’ya, Gediz Üniversitesi rakip oldu. Yoğun tanıtım çalışmaları sayesinde ilk etapta 12 öğrenci Gediz’e başvurdu...

Gediz’in hedefi her yıl 300 yabancı öğrenci!
Üniversite

Gediz Üniversitesi, tüm dünyaya açılmak için başlattığı çalışmaların karşılığını alıyor. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, yurtdışındaki yoğun tanıtım programı kapsamında geçtiğimiz günlerde Mali’ye de gitmişti. Türkiye’ye binlerce kilometre uzaklıktaki, resmi dili Fransızca olan bu Afrika ülkesinin en başarılı öğrencilerini kapan Fransızlar ve Kanadalılara rakip olunmuş, hem Gediz hem de İzmir ve Türkiye anlatılmıştı. Bu ziyaretin ardından 12 öğrenci Gediz’de eğitim görmek için başvurdu. Gençlerle, yakınları ve arkadaşları Gediz’i yerinde görmek için de İzmir’in yolunu tuttu.

Malililer, Seyrek’teki kampüsü gezdi, hayran kaldı. Üniversite yetkililerinden bilgi alan konuk gençler, yaptıkları tercihin ne kadar doğru olduğunu Gediz Üniversitesi’ni görünce daha iyi anladıklarını söyledi, “İzmir de harika bir şehir. Beklediğimizden de güzel bir yer bulduk” dedi.

 

Tam bir Türkiye aşığı...

 

Sempatik görünümleriyle ilgi odağı olan öğrenciler, Türkiye’ye duydukları sevgiyle de dikkat çekti. Onlardan biri de Fatima Maiga... Gediz Üniversitesi’nde mühendislik eğitimi görmek isteyen Fatima, boynunda ay-yıldızlı kolye taşıyor, “İkinci kez geldiğim Türkiye’yi ikinci vatanım olarak görüyorum. Ailem de Gediz’de eğitim görmemi destekliyor” diye konuşuyor.

 

Hedef 300 yabancı öğrenci

 

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, şu an 9 ülkeden 25 yabancı öğrencileri olduğunu belirtiyor. Prof. Dr. Çevik, önümüzdeki eğitim döneminde bu sayıyı 300’e çıkarmak istediklerini dile getiriyor, şunları ifade ediyor: “Sadece Mali’den 12 başvuru gelmesi, yurtdışı hedefimizi tutturacağımızı gösteriyor. Yabancı öğrencilerin başvuruları 19 Ağustos’a kadar sürecek. Kapılarını tüm dünyaya açan Gediz, güzel İzmirimizi de dünyaya taşıyacak. Burada eğitim görecek yabancı gençler, tanıtım elçilerimiz olacak.”

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)