adscode
adscode

Genç Bakış, Gençler, Siyaset ve Demokrasi Kültürü

Genç Bakış'ta dün gece Türkiye'nin güncel sorunlarını konuştuk. Herkesin merak ettiği konulara cevap aradık.

Genç Bakış, Gençler, Siyaset ve Demokrasi Kültürü
Günün Yazısı
 Onbirbini aşkın ileti geldi. Kimi yayının öne çekilmesini istiyordu kimi de kimi katılmak ama çoğu da soru gönderdi. Bu da gösteriyor ki Haziran Seçimi'ne yoğun bir ilgi olacak..

Konuğumuz Prof. Dr. Mehmet Altan ve farklı üniversitelerden öğrencilerdi. Her hafta mutlaka kız öğrenci olurdu ama hafta niyeyse yoktu. En büyük tartışma konularından birisi de bu oldu. Sizde mi kadını dışlıyorsunuz soruları soruldu. Oysa tam tersi benim, dışında bizim ekibin neredeyse tamamına yakını kadınlardan oluşuyor. Demek ki siyasete sıcak bakan kız öğrenci yoktu dedik, işte o andan itibaren de, kız öğrencilerden biz de programa katılmak istiyoruz mesajları yağdı. Mahalle  baskısı iyidir. Eminim ki artık, hiç bir konuyu, erkek erkeğe tartışmayacağız...

İlle de gençlik diyoruz ama dünkü en önemli eleştirileri ve tartışma konularından biri de gençlerin de yetişkinler gibi düşündüğüydü. Onlardan farklılık beleniyor. Bunu her gösterdiklerinde de alkışın en büyüğünü alıyorlar.

Yunanistan seçimleriyle ilgili ilgnç tespitler vardı. Ankaralılaşmak deyimini ilk kez duydum ve sevdim. Ankaraya giden gücü ele geçirip, eleştirdikleri gibi oluyormuş...

Ve en ilginci de Ankara'da neler oluyor sorusu ve ekenomi olarak Türkiye ve dünya nereye gidiyor konu başlıklarıydı.

Dini ve etnik kökene dayalı siyasetin dünyada artık bitme noktasına geldiği de önemli satır başlarından birisiydi. Öyle olmasa yüzde 97'si Ortadoks olan Yunanistan'da Ataizt bir başbakan söz konusu olabilir miydi denildi.

Ve tabi eğitim, bilim, işsizlik, öğretmen atamaları ve harçlar!
Gençliğin en fazla dile getirmesi gereken konular...
Israrla konuyu o naktalara getirmeye çalışsam da bir türlü sıra gelmedi!!!

Programla ilgli geniş özeti ilerleyen saatlerde sizinle paylaşacağız...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)